Type to search

Stiri Champions League

Napoli Își Asigură Locul în Optimile Ligii Campionilor cu o Performanță Solidă Acasă

Avatar of Xpert Bet
Share
Banner Statistici Premium xpertbet

Victorie Convingătoare a lui Napoli Împotriva lui Sporting Braga

  Napoli a înregistrat un succes important marți seara, asigurându-și un loc în faza eliminatorie a Ligii Campionilor cu o victorie convingătoare cu 2-0 pe teren propriu împotriva echipei portugheze Sporting Braga. Cu această victorie, Napoli a terminat pe locul doi în Grupa C, cu 10 puncte, în spatele liderului grupei, Real Madrid.

  Echipa italiană a început meciul în forță, deschizând scorul în minutul 9 printr-un autogol nefericit al lui Serdar Saatci, care a deviat centrarea lui Matteo Politano. Acest moment a pus presiune suplimentară pe echipa oaspete, care avea nevoie de un rezultat pozitiv pentru a-și păstra șansele de calificare. 

  Napoli, care ar fi putut suporta și o înfrângere la un gol, și-a consolidat avantajul în minutul 33, când Victor Osimhen a reușit să împingă mingea în poartă, după un atac coordonat pe partea stângă. Pentru Osimhen, acesta a fost primul său gol în actuala ediție a Champions League și a venit după ce a fost desemnat Fotbalistul African al Anului 2023 cu doar o zi înainte.

  După primirea golului, Braga a atacat energic, cu Rodrigo Zalazar și Bruma creând momente de pericol, dar fără a reuși să concretizeze. Napoli a profitat de aceste ratări, și chiar dacă Braga a avut o șansă bună de egalare prin Andre Horta, portarul Alex Meret a fost la post, salvând situația.

Napoli Își Asigură Locul în Optimile Ligii Campionilor cu o Performanță Solidă Acasă
Alex Meret

Echipa Italiană Demonstrează Forță și Determinare pe Terenul Propriu

  Giovanni Di Lorenzo, căpitanul lui Napoli, a subliniat importanța de a nu primi goluri și a lăudat prestația lui Meret: „Nu a fost ușor în grupă, era important să nu primim goluri, salvările lui Meret au fost grozave. Suntem fericiți pentru el, e important pentru toată echipa să nu primim gol.”

  În repriza a doua, Napoli a continuat să controleze jocul, permițând antrenorului Walter Mazzarri să-i odihnească pe Osimhen și Politano. Mazzarri, care a preluat echipa în noiembrie, a reușit să readucă Napoli pe calea victoriilor, după trei înfrângeri consecutive.

  Campioană en-titre în Serie A, Napoli a ajuns până în sferturile de finală ale Ligii Campionilor în sezonul trecut, fiind eliminată de AC Milan. Mazzarri a subliniat dificultatea de a menține un nivel de joc ridicat: „Va trebui să fiu bun în a face băieții să înțeleagă dificultatea de a fi campioni ai Italiei. Mă interesa să nu primim goluri, dar și să ne calificăm. Aveam nevoie de echilibru.”

Napoli Își Asigură Locul în Optimile Ligii Campionilor cu o Performanță Solidă Acasă
Golul lui Osimhen
Banner Statistici Premium xpertbet
Taguri

Lasa un comentariu