Type to search

Stiri Champions League

Manchester United Ratează Primăvara în Cupele Europene, Înfrântă de Bayern Munchen

Avatar of Xpert Bet
Share

Sfârșitul Speranțelor pentru United în Liga Campionilor

  Manchester United a avut o noapte dificilă pe Old Trafford, unde și-a văzut speranțele de a avansa în etapele eliminatorii ale Ligii Campionilor spulberate de Bayern Munchen. Echipa lui Erik ten Hag, aflată într-un sezon plin de provocări, a fost învinsă cu 1-0, încheind astfel campania grupelor pe un ton amar.

  United, care avea nevoie de o victorie împotriva lui Bayern și de un rezultat de egalitate în meciul dintre Copenhagen și Galatasaray, a fost dezamăgită de ambele rezultate. Kingsley Coman a marcat singurul gol al partidei în minutul 70, asigurând astfel victoria pentru Bayern, care a terminat grupa neînvinsă cu 16 puncte.

  Ten Hag, antrenorul lui United, și-a exprimat dezamăgirea într-un interviu pentru TNT Sports: „Nu am reușit, trebuie să acceptăm și să învățăm din asta. Performanța a fost foarte bună. Nu meritam să pierdem, dar am pierdut meciul. În final, nu a fost suficient de bine.”

Manchester United Ratează Primăvara în Cupele Europene, Înfrântă de Bayern Munchen
Kingsley Coman

Manchester United pe Ultimul Loc într-o Grupă Accesibilă

  United a terminat grupa cu doar patru puncte, clasându-se pe ultimul loc, ceea ce înseamnă că nu se califică nici măcar pentru playoff-ul Europa League. Suporterii au răspuns cu fluierături la finalul meciului. FC Copenhaga a câștigat cu 1-0 în Danemarca, asigurându-și astfel un loc în faza eliminatorie a Ligii Campionilor, în timp ce Galatasaray a obținut locul pentru playoff-ul Europa League.

  United, cu o singură victorie în cele șase meciuri ale grupei, și-a văzut speranțele diminuate după ce a cedat un avans de două goluri într-un egal 3-3 cu Galatasaray pe 29 noiembrie. Bayern, care a învins United cu 4-3 în meciul anterior de la Munchen, își asigurase deja primul loc în grupă.

  Golul lui Coman a venit ușor, acesta profitând de spațiul lăsat de apărarea lui United și finalizând cu succes o pasă de la Harry Kane. Kane a declarat pentru TNT: „A fost frumos. Ne-am controlat jocul și am avut cele mai bune șanse. Suntem motivați să mergem departe în această competiție. Ambiția noastră este să câștigăm Liga Campionilor.”

Manchester United Ratează Primăvara în Cupele Europene, Înfrântă de Bayern Munchen
Harry Kane a dat pasa de gol lui Coman

O Noapte Greu de Uitat pe Old Trafford

  United, cu cele 15 goluri încasate, a avut cea mai slabă apărare dintre echipele englezești în această fază a grupelor. Este a șasea oară când clubul este eliminat în faza grupelor și prima dată din sezonul 2020-21, fiind doar a doua oară când termină pe ultimul loc în grupă, după campania din 2005-06.

  Ten Hag, confruntându-se cu un sezon dificil, a suferit 12 înfrângeri în 24 de meciuri în toate competițiile, inclusiv o înfrângere cu 3-0 în fața lui Bournemouth sâmbătă. Întrebat dacă va privi cu regret campania în Liga Campionilor, Ten Hag a răspuns: „Nu cu regret. Trebuie să acceptăm și să învățăm din asta. Am jucat un fotbal bun în Liga Campionilor și trebuie să transpunem aceste performanțe bune în Premier League.”

  United a avut doar un șut pe poartă, dar mai multe ocazii de gol, inclusiv câteva din partea căpitanului Bruno Fernandes la începutul celei de-a doua reprize. În plus, echipa a suferit pierderea fundașului central Harry Maguire, accidentat la inghinal în minutul 40, încheind astfel o noapte dificilă pentru club. 

Taguri

Lasa un comentariu