Type to search

Stiri Champions League

FC Copenhaga Uimește în Liga Campionilor: Calificare Istorică în Faza Eliminatorie

Avatar of Xpert Bet
Share

Triumful lui Lerager Împinge FC Copenhaga în Topul Europei

  Într-o seară geroasă, FC Copenhaga a reușit o performanță remarcabilă, asigurându-și un loc în etapele eliminatorii ale Ligii Campionilor pentru prima dată în mai bine de zece ani. O victorie acasă, cu 1-0, în fața echipei Galatasaray, a marcat acest moment istoric pentru echipa daneză care a terminat pe locul secund în Grupa A.

  Lukas Lerager a fost eroul serii, marcând golul decisiv în a doua repriză. Cu toate acestea, bucuria lui a fost umbrită de faptul că a primit cartonaș roșu pentru două cartonașe galbene. În ciuda acestui incident, echipa sa a demonstrat o disciplină și o determinare extraordinară, contrazicând previziunile experților care, inițial, o plasau pe ultimul loc în grupă. 

  Rasmus Falk, mijlocașul echipei FC Copenhaga, și-a exprimat mândria într-un interviu acordat postului Viaplay: „Nu ar fi trebuit să fie posibil cu grupa în care am fost repartizați. Sunt atât de mândru. A fost o performanță fantastică și am avut câteva meciuri grozave. Este rar să se întâmple așa ceva unei echipe daneze, este imens.”

  Prima repriză a fost dominată de o șansă mare ratată de Peter Ankersen, fundașul danez, care, deși a avansat bine în careu, a tras puțin pe lângă. Jucătorii danezi au cerut de asemenea un penalty înainte de pauză, dar arbitrul italian Daniele Orsato a ignorat apelurile lor.

FC Copenhaga Uimește în Liga Campionilor: Calificare Istorică în Faza Eliminatorie
Lerager a fost eroul gazdelor

O Noapte Memorabilă la Copenhaga: Echipa Daneză Își Asigură Locul în Runda Următoare

  Totul s-a schimbat în minutul 58, când Lerager a finalizat o acțiune pe partea stângă, profitând de o pasă de la Elias Achouri. Galatasaray, care avea nevoie de o victorie pentru calificare, a avut o prestație în atac surprinzător de slabă, cu Kerem Akturkoglu ratând doar două ocazii mari.

  În cele din urmă, chiar și după eliminarea lui Lerager, FC Copenhaga a rezistat eroic, reușind două degajări de pe linia porții în ultimele minute ale meciului. Cu această victorie, echipa daneză a ajuns în etapele eliminatorii pentru prima dată de la sezonul 2010/2011, în timp ce Galatasaray va continua în playoff-ul Ligii Europa.

  Tragerea la sorți a optimilor de finală va avea loc luni, iar Lerager, în ciuda suspendării sale, probabil iminente, a rămas extaziat de calificare: „Este puțin rușinos să primesc un cartonaș roșu la final. Nu știu ce gândesc acum… este nebunesc, ne calificăm,” a declarat el pentru Viaplay.

FC Copenhaga Uimește în Liga Campionilor: Calificare Istorică în Faza Eliminatorie
Kerem Akturkoglu
Taguri

Lasa un comentariu