Type to search

Stiri Formula 1

Parteneriat Extins în Formula 1: Williams și Mercedes Continuă Colaborarea Până în 2030

Avatar of Xpert Bet
Share

O Colaborare de Lungă Durată - Williams Racing și Mercedes

  Williams Racing și Mercedes au anunțat cu entuziasm prelungirea parteneriatului lor dincolo de campania 2025, stabilind un nou termen până în sezonul 2030. Această extindere reprezintă o etapă semnificativă în colaborarea lor îndelungată, Mercedes fiind furnizorul de motoare pentru Williams încă de la începutul erei turbo-hibrid, mai exact în 2014.

  În primii ani ai noilor reglementări Power Unit, Williams a obținut rezultate remarcabile, reușind să ajungă pe podium de mai multe ori și clasându-se pe locul al treilea în sezoanele 2014 și 2015.

  James Vowles, directorul echipei Williams, a declarat: „Ne bucurăm de un parteneriat pe termen lung cu Mercedes-Benz și suntem încântați să extindem această colaborare în noua eră a Formulei 1. Expertiza, suportul și tehnologia pe care le aduce Mercedes se aliniază perfect cu aspirațiile echipei noastre pe termen mediu și lung.”

Parteneriat Extins în Formula 1: Williams și Mercedes Continuă Colaborarea Până în 2030
James Vowles

Un Viitor Promițător

  Noua extindere a parteneriatului vine în contextul în care regulamentele noi privind Power Unit vor intra în vigoare începând cu 2026. Mercedes este programată să furnizeze motoare atât echipei sale proprii, cât și echipei Williams.

  Toto Wolff, directorul echipei Mercedes, a subliniat importanța acestui acord: „Suntem încântați să confirmăm Williams Racing ca a doua echipă client căreia îi vom furniza unități de putere pentru regulamentele din 2026. Știrile de astăzi evidențiază forța ofertei Mercedes-Benz în F1 și, mai important, validează și întărește strategia noastră generală în motorsport.”

Parteneriat Extins în Formula 1: Williams și Mercedes Continuă Colaborarea Până în 2030
Wolff împreună cu piloții săi, Lewis Hamilton și George Russell

  „Din 2014, am continuat să construim și să dezvoltăm relația noastră cu Williams. Pe măsură ce echipa continuă să pună bazele pentru a concura în fruntea grilei, așteptăm cu nerăbdare să îi susținem cu furnizarea unității de putere,” a continuat Wolff.

  Acest acord pe termen lung între Williams și Mercedes nu numai că demonstrează încrederea reciprocă și angajamentul față de excelență, dar oferă și o bază solidă pentru ambele echipe să își construiască strategiile și să se pregătească pentru provocările viitoare în Formula 1, atât de gustate de fanii pariurilor din formula 1, aflați într-o continuă căutare de ponturi bune în acest sport.

Parteneriat Extins în Formula 1: Williams și Mercedes Continuă Colaborarea Până în 2030
Colaborare Williams - Mercedes
Taguri

Lasa un comentariu