Type to search

Stiri Serie A

Meci de Adio al Antrenorului Claudio Ranieri: Cagliari vs. Fiorentina în Serie A

Avatar of Xpert Bet
Share

Cagliari: O Ultimă Reprezentație pentru Ranieri

  Claudio Ranieri va antrena pentru ultima dată pe Cagliari și posibil ultima dată în cariera sa, joi, când echipa sa întâmpină Fiorentina pe Unipol Domus în Serie A. Gazdele și-au asigurat supraviețuirea în prima ligă italiană după ce au învins Sassuolo cu 2-0, prin golurile marcate de Matteo Prati și Gianluca Lapadula, trimițându-i pe adversari în liga secundă pentru sezonul 2024-25. În ciuda succesului, Ranieri a fost confirmat că va părăsi echipa la sfârșitul sezonului, după ce a reușit să mențină Cagliari în competiția de elită.

  Cu o victorie în fața Fiorentinei, Cagliari ar putea urca două locuri în clasament, fiind doar la un punct distanță de Hellas Verona și Lecce. Deși au încheiat o serie de cinci meciuri fără victorie, performanța lor în acest sezon poate fi considerată un succes.  În ultimele 13 meciuri din Serie A, Cagliari a pierdut doar trei și toate aceste înfrângeri au fost în deplasare.

  Pe teren propriu, Rossoblu au o serie de șase meciuri fără înfrângere și au înregistrat goluri în 15 din ultimele 16 meciuri disputate pe Unipol Domus, conform ultimelor statistici fotbal din Serie A. Ranieri va trebui să facă față onor absențe, cum ar fi cea a fundașului central Alberto Dossena, suspendat, și a lui Nahitan Nandez, accidentat.

Meci de Adio al Antrenorului Claudio Ranieri: Cagliari vs. Fiorentina în Serie A
Claudio Ranieri

Fiorentina: O șansă pentru Europa

  Fiorentina vine după un egal 2-2 cu campioana din sezonul 2022-23, Napoli, și se luptă pentru un loc în primele șapte echipe din Serie A. Echipa lui Vincenzo Italiano se află pe locul opt cu 54 de puncte, la șase puncte în spatele lui Lazio, dar cu un meci mai puțin.

  Pentru a intra în Europa League, Fiorentina trebuie să câștige ultimele două meciuri și să spere la un eșec al lui Lazio împotriva lui Sassuolo. În plus, câștigarea finalei Europa Conference League împotriva lui Olympiakos Pireu, meci ale cărui ponturi Italia sunt publicate online de experți ponturi pariuri, le-ar asigura un loc în competițiile europene.

  În deplasare, Fiorentina nu a avut un sezon strălucit, acumulând doar nouă puncte din ultimele 36 posibile. Totuși, au evitat înfrângerea în ultimele șase întâlniri cu Cagliari, păstrând poarta intactă în cinci dintre acestea. În plus, oaspeții nu au probleme cu absențele și doar Riccardo Sottil este indisponibil din cauza unei accidentări la umăr.

  Vincenzo Italiano are la dispoziție o echipă aproape completă și ar putea alinia cel mai bun unsprezece, având în vedere importanța meciului și timpul suficient de recuperare înaintea finalei Europa Conference League. Nzola ar putea să-l păstreze pe Belotti pe bancă, datorită golului său împotriva lui Napoli, iar Ikone ar putea să-l înlocuiască pe Christian Kouame în atac.

Meci de Adio al Antrenorului Claudio Ranieri: Cagliari vs. Fiorentina în Serie A
Vincenzo Italiano

Formații probabile

  Cagliari:

Scuffet; Zappa, Obert, Mina, Augello; Deiola, Sulemana; Nandez, Shomurodov, Gaetano; Lapadula

  Fiorentina:

Terracciano; Dodo, Milenkovic, Martinez Quarta, Biraghi; Bonaventura, Arthur; Gonzalez, Beltran, Ikone; Nzola

Taguri