Type to search

Stiri Euro 2024

Germania Avansează la Euro 2024 după O Victorie Controversată cu Danemarca

Avatar of Xpert Bet
Share
Banner Statistici Premium xpertbet

Vremea Extremă și Deciziile VAR Influențează Jocul

  Meciul de pe BVB Stadion a fost întrerupt din cauza unei furtuni cu fulgere și tunete care a lovit orașul Dortmund sâmbătă seara. Arbitrul Michael Oliver a fost nevoit să oprească jocul temporar pentru siguranța jucătorilor. După o pauză de 20 de minute, jocul a fost reluat în condiții mai calme.

  Totuși, controversele nu s-au oprit aici. Danemarca a avut un gol anulat pentru ofsaid, decizie verificată de VAR, iar apoi a acordat un penalty discutabil pentru un henț comis de Joachim Andersen, într-un meci ale cărui ponturi Euro 2024 au fost expuse pe site-urile specialiștilor în ponturi pariuri sportive.

  Kai Havertz a transformat penalty-ul, punând Germania în avantaj. Acesta a fost al patrulea său gol în competiție, aproape de performanțele anterioare ale unor legende germane precum Jürgen Klinsmann și Mario Gomez, care au marcat câte cinci goluri la Euro. Jamal Musiala a consolidat victoria Germaniei cu un al doilea gol, înscris după o pasă lungă de la Schlotterbeck. Musiala a intrat astfel în cursa pentru Gheata de Aur a Euro 2024, având acum trei goluri în turneu.

Germania Avansează la Euro 2024 după O Victorie Controversată cu Danemarca
Havertx (7) a deschis scorul pentru Germania

Germania: Performanțe Individuale Remarcabile

  Germania a început meciul în forță, având cea mai în vârstă echipă de start la un Euro din 2000 încoace, cu o medie de vârstă de 29 de ani și 117 zile, potrivit ultimelor statistici fotbal europene. Cu toate acestea, experiența și calitatea jucătorilor au compensat această vârstă înaintată. Toni Kroos, mijlocașul de la Real Madrid, a avut o performanță de excepție, completând 88 din 92 de pase și creând patru ocazii de gol.

  Julian Nagelsmann și-a condus echipa cu autoritate, iar Germania a dominat atât în atac, cât și în apărare. În ciuda presiunii Danemarcei, care a avut câteva ocazii bune prin Christian Eriksen și Rasmus Hojlund, apărarea germană, condusă de Manuel Neuer, a rezistat eroic. Neuer a fost esențial în păstrarea scorului alb, intervenind decisiv în fața lui Hojlund în câteva rânduri.

Germania Avansează la Euro 2024 după O Victorie Controversată cu Danemarca
Musiala a stabilit scorul final, Germania - Danemarca 2-0

Danemarca, Eliminată După Un Parcurs Fără Victorie

  Danemarca a ieșit din Euro 2024 fără a înregistra vreo victorie, remizând în toate cele trei meciuri din grupă. Aceasta a fost prima eliminare în faza grupelor de la Euro 1992 încoace, turneul pe care l-au câștigat. Echipa antrenată de Kasper Hjulmand a avut un parcurs dezamăgitor, marcând doar trei goluri în ultimele șase meciuri de calificare pentru Cupa Mondială 2026.

  Alexis Sanchez și Claudio Bravo au fost critici față de deciziile VAR și arbitrajul din meci, considerându-le nedrepte. În ciuda frustrărilor și criticilor inerente, echipa daneză a promis să se întoarcă mai puternică și să lupte pentru calificarea la Cupa Mondială. 

Banner Statistici Premium xpertbet
Taguri