Type to search

Stiri Diverse

Canada vs. Chile, Meci Fără Goluri la Copa America: Canada Se Califică, Chile Eliminată

Avatar of Xpert Bet
Share
Banner Statistici Premium xpertbet

Eliminarea Naționalei Statului Chile și Reacțiile Jucătorilor

  Chile a părăsit turneul fără să marcheze vreun gol, prelungind o secetă de goluri în care au înscris doar trei goluri în primele lor șase calificări pentru Cupa Mondială din 2026. Având nevoie de o victorie și de alte rezultate favorabile, Chile a avut o sarcină și mai dificilă după ce Gabriel Suazo a primit al doilea cartonaș galben în minutul 27 pentru faultul asupra lui Richie Laryea. Jucătorii chilieni au protestat vehement împotriva deciziei arbitrului și au criticat arbitrajul după un meci ale cărui ponturi fotbal au fost expuse online de experți ponturi pariuri.

  „CONMEBOL trebuie să fie puțin mai eficientă și să învețe de la Europa. Nu este o scuză, dar un astfel de arbitraj te enervează. Un cartonaș roșu strică tot jocul,” a spus atacantul chilian Alexis Sanchez. „Îmi cer scuze oamenilor pentru această eliminare, dar vom face totul pentru a ajunge la Cupa Mondială.” Chile s-a simțit de asemenea nedreptățită după ce apărătorul canadian Moise Bombito l-a lovit cu cotul pe Rodrigo Echeverria în minutul cinci al meciului, dar VAR nu a revizuit incidentul.

Canada vs. Chile, Meci Fără Goluri la Copa America: Canada Se Califică, Chile Eliminată
Suazo primind cartonașul roșu

Dominația Inutilă a Naționalei Statului Chile

  În prima repriză, Chile a creat mai multe oportunități de gol, cel mai aproape fiind Victor Davila cu un voleu care a trecut pe lângă stâlpul drept în minutul 21. Căpitanul Claudio Bravo, indisponibil din cauza unei accidentări, a distribuit un video al incidentului pe X (fosta Twitter), spunând: „Este incredibil că, cu tehnologia existentă astăzi în fotbal, pot să te păcălească în acest fel. Este foarte greu de înțeles, este imposibil să concurezi împotriva acestui lucru. Plecăm cu capul sus, am dat totul!”

  Canada a profitat de superioritatea numerică, reușind să păstreze un rezultat de egalitate care i-a asigurat calificarea în sferturile de finală. Deși nu au avut multe șanse clare de a marca, soliditatea defensivă a echipei și spiritul de echipă au fost suficiente pentru a-i menține în turneu. Chile, în ciuda eforturilor lor și a dominației inițiale, nu a putut să depășească obstacolele și să găsească drumul către gol. Canada și-a asigurat astfel locul secund în Grupa A și calificarea în sferturile de finală, în timp ce Chile a terminat pe locul trei, ieșind din turneu pentru prima dată în faza grupelor din 2004, potrivit ultimelor statistici fotbal din Copa America. 

 Acest rezultat a dus debutanta la Copa America, Canada, la patru puncte în Grupa A, cu cinci puncte în urma liderilor Argentina, care deja se calificaseră pentru sferturile de finală. De două ori căștigătoare a competiției, naționala statului Chile a încheiat cu două puncte, iar Peru a terminat pe ultimul loc cu un singur punct, după ce a pierdut cu 2-0 în fața Argentinei în celălalt meci de sâmbătă.

Canada vs. Chile, Meci Fără Goluri la Copa America: Canada Se Califică, Chile Eliminată
Canada a obținut punctul necesar calificării în sferturi la Copa America
Banner Statistici Premium xpertbet
Taguri