Type to search

Stiri Euro 2024

Victorie Categorică a Elveției Împotriva Italiei în Optimile Euro 2024

Avatar of Xpert Bet
Share
Banner Statistici Premium xpertbet

Italia: Schimbări Majore și Performanțe Slabe

  Antrenorul Italiei, Luciano Spalletti, a făcut șase schimbări față de echipa care a remizat cu Croația, incluzându-l pe Gianluca Mancini în locul suspendatului Riccardo Calafiori. Cu toate acestea, schimbările nu au adus îmbunătățiri, iar Italia a avut un început slab, care s-a înrăutățit pe măsură ce meciul a avansat. Elveția, pe de altă parte, a dominat complet jocul, având o acuratețe a paselor de 91,8%, cea mai bună înregistrată la un turneu major.

  În prima repriză, Breel Embolo a avut o șansă clară de a marca, dar Gianluigi Donnarumma a reușit o paradă spectaculoasă respingând șutul elvețianului. La rândul său, Federico Chiesa a încercat să înscrie pentru Italia, dar Manuel Akanji a blocat șutul acestuia. Până la pauză, Elveția a continuat să domine și a marcat prin Remo Freuler după o pasă a lui Ruben Vargas, în timp ce Italia a intrat în vestiar fără niciun șut pe poartă într-o confruntare ale cărei ponturi Euro 2024 au fost expuse online de cei mai buni experți ponturi pariuri.

Victorie Categorică a Elveției Împotriva Italiei în Optimile Euro 2024
Freuler a deschis scorul pentru Elveția

Elveția: Dominație Incontestabilă

  Elveția a început a doua repriză în forță, iar după doar 27 de secunde, Ruben Vargas a dublat avantajul echipei sale cu un șut imparabil. Acest gol a făcut din Vargas primul jucător elvețian care reușește să marcheze și să asiste în fazele eliminatorii ale unui turneu european major. Italia a încercat să revină în joc, dar nu a avut succes, reușind un singur șut pe poartă, abia în minutul 73, prin substitutul Mateo Retegui.

  Așa cum anticipau recentele predicții fotbal dinaintea meciului, Granit Xhaka a fost magistral la mijlocul terenului pentru Elveția, completând 94 din 98 de pase (95,9%), inclusiv 36 din 37 în treimea finală (97,3%). În schimb, Italia a continuat seria negativă, primind gol în fiecare din ultimele opt meciuri de la Campionatul European, cea mai lungă astfel de serie din istoria lor, potrivit recentelor statistici fotbal europene.

Victorie Categorică a Elveției Împotriva Italiei în Optimile Euro 2024
Vargas șutează și înscrie, stabilind scorul final, Elveția - Italia 2-0

Întrebări și Perspective

  Această victorie ridică întrebări serioase despre abordarea Italiei și despre motivele eliminării sale timpurii. În același timp, Elveția arată ca o echipă foarte puternică, capabilă să meargă departe în competiție, mai ales fiind pe ceea ce mulți consideră a fi partea mai ușoară a tabloului. Performanța lor dominantă împotriva unei echipe italiene renumite pentru defensivă arată că sunt o forță de temut pentru viitorul adversar.

  Elveția a ajuns în sferturile de finală pentru a doua oară consecutiv la Euro, o realizare impresionantă, având în vedere că anterior nu reușiseră acest lucru. Cu o echipă bine organizată și jucători de calitate, ei sunt pregătiți să se confrunte cu câștigătoarea dintre Anglia și Slovacia, fiind o echipă dificilă de învins. 

 

Banner Statistici Premium xpertbet
Taguri