Type to search

Stiri Diverse

Copa America: Lionel Messi, Nou Record și Victorie pentru Argentina împotriva Canadei

Avatar of Xpert Bet
Share
Banner Statistici Premium xpertbet

Messi, Record de Apariții la Copa America

  Lionel Messi a stabilit un nou record de apariții la Copa America, marcând momentul cu o pasă decisivă într-o victorie spectaculoasă pentru Argentina. Echipa a început cu dreptul apărarea titlului, câștigând cu 2-0 împotriva Canadei, joi, în Atlanta. Acest meci a adus o performanță impresionantă din partea lui Messi, care a depășit recordul de apariții al chilianului Sergio Livingstone, ajungând la 35 de meciuri în cadrul acestui turneu vechi de 108 ani, potrivit ultimelor statistici fotbal americane.

  Cu toate că Messi nu a reușit să marcheze, el a fost esențial pentru echipă, contribuind cu o pasă decisivă și fiind implicat în numeroase ocazii de gol. Deși terenul a fost criticat de echipa Argentinei, Messi a demonstrat încă o dată de ce este considerat unul dintre cei mai mari fotbaliști ai tuturor timpurilor. El a avut șase șuturi, trei pe poartă, și a acumulat un xG (expected goals) de 0.79, fiind depășit doar de Lautaro Martinez cu 0.8.

Copa America: Lionel Messi, Nou Record și Victorie pentru Argentina împotriva Canadei
Messi în acțiune

Performanța Echipei și Contribuția lui Messi

  Argentina, favorită conform specialiștilor în ponturi pariuri sportive, a dominat jocul și a creat numeroase ocazii împotriva Canadei. Messi a avut nouă atingeri în careul advers și a creat cinci ocazii de gol, cel mai mare număr din meci. De asemenea, a fost lider cu 27 de pase reușite, într-un meci ale cărui ponturi bune au fost disponibile online.

  Golurile Argentinei au fost marcate de Julian Alvarez și Lautaro Martinez, însă aportul lui Messi a fost crucial. El a oferit pasa decisivă pentru golul lui Martinez și a contribuit la golul lui Alvarez, confirmând ultimele predicții fotbal argentiniene. 

  Aceasta a fost a 17-a pasă decisivă a lui Messi la Copa America, consolidându-și poziția de lider la acest capitol. Cu această performanță, Messi a ajuns la 50 de implicări directe în goluri pentru club și țară pe teritoriul SUA, cu 30 de goluri și 20 de pase decisive.

Copa America: Lionel Messi, Nou Record și Victorie pentru Argentina împotriva Canadei
Alvarez înscrie în poarta Canadei sub privirile lui Messi

Perspectivele Argentinei la Copa America 2024

  Argentina are toate motivele să fie optimistă în ceea ce privește o evoluție profundă în acest turneu. Victoria împotriva Canadei marchează prima dată când Argentina a câștigat meciul de deschidere al unui turneu major sub comanda lui Scaloni, un început promițător pentru meciurile viitoare împotriva naționalelor statelor Chile și Peru.

  Messi, alături de coechipieri ca De Paul, Alvarez și Martinez, formează o echipă de temut. Alvarez, la doar 24 de ani, a devenit cel mai tânăr jucător care a marcat atât în Cupa Mondială, cât și în Copa America, de la Jose Gimenez încoace.

  În același timp, Martinez a arătat o formă excelentă, marcând în patru din ultimele cinci meciuri de Copa America. Cu o astfel de echipă, Argentina ar trebui să fie încrezătoare că poate merge până la capăt și să adauge un nou trofeu în palmaresul lor impresionant.

Copa America: Lionel Messi, Nou Record și Victorie pentru Argentina împotriva Canadei
Lautaro Martinez înscrie pentru Argentina
Banner Statistici Premium xpertbet
Taguri