Type to search

Stiri Euro 2024

Anglia Debutează cu o Victorie Chinuită la Euro 2024 împotriva Serbiei

Avatar of Xpert Bet
Share
Banner Statistici Premium xpertbet

Performanța lui Jude Bellingham într-o Primă Repriză Dominată de Anglia

  Anglia și-a început campania la Euro 2024 cu o victorie la limită împotriva Serbiei, scor 1-0. Deși Jude Bellingham a marcat un gol timpuriu, dominând posesia la începutul jocului, echipa lui Gareth Southgate a arătat nesiguranță în atac, permițând Serbiei să intre în joc. Ca favorită pre-turneu conform supercomputerului Opta, Anglia avea așteptări mari, dar acest meci a ridicat mai multe întrebări decât a oferit răspunsuri.

  Jude Bellingham, considerat „băiatul de aur” al Angliei, a deschis scorul în minutul 13 cu o lovitură de cap bine plasată după o centrare deviată a lui Bukayo Saka. Acest gol a făcut din Bellingham primul jucător care marchează pentru Anglia atât la Cupa Mondială, cât și la Campionatul European în timp ce joacă pentru un club din afara Angliei.

Anglia Debutează cu o Victorie Chinuită la Euro 2024 împotriva Serbiei
Bellingham după înscrierea golului

Problemele Tactice ale Angliei

  Startul dominant al Angliei s-a reflectat în obișnuitele statistici fotbal ale partidei: la momentul golului, Anglia completase de 10 ori mai multe pase decât Serbia (150-15), iar Serbia nu reușise nici măcar o pasă corectă în primele șase minute dintr-un meci ale cărui ponturi Euro 2024 au fost disponibile online prin bunăvoința celor mai buni experți ponturi pariuri.

  Pe măsură ce Anglia a început să se retragă, Serbia a crescut în joc, având prima ocazie periculoasă în minutul 20 prin Aleksandar Mitrovic, care a tras pe lângă poartă. În a doua repriză, Serbia a devenit tot mai periculoasă, dar nu a reușit să șuteze pe poartă până în minutul 82, când Dusan Vlahovic a fost aproape de a-l surprinde pe Jordan Pickford cu un șut de la distanță, dar portarul englez a reușit să respingă.

Anglia Debutează cu o Victorie Chinuită la Euro 2024 împotriva Serbiei
Vlahovic în luptă cu Walker

Evoluția Jocului și Performanțele Individuale

  Harry Kane a jucat un rol altruist în această victorie, dar a avut o primă repriză frustrantă, atingând mingea doar de două ori înainte de pauză. În a doua repriză, a început să fie mai implicat și a fost aproape de a dubla avantajul Angliei în minutul 77, dar lovitura sa de cap a fost salvată spectaculos de portarul sârb Predrag Rajkovic.

  Meciul nu a fost unul spectaculos, cu doar 11 șuturi în total – șase pentru Serbia și cinci pentru Anglia – cel mai mic număr de șuturi înregistrat vreodată într-un meci de Campionat European de la 1980 încoace. Un aspect pozitiv pentru Anglia a fost evoluția lui Marc Guehi, care a arătat siguranță la primul său turneu major, reușind un procentaj de 96% pase completate.

  Tradițional, Anglia nu începe bine turneele de Campionat European, având doar o victorie în primele meciuri din cele 10 turnee anterioare (L4 D6). Cu această victorie neconvingătoare, jucătorii lui Southgate speră să crească în formă pe parcursul turneului, așa cum au făcut la Euro 2020, când au ajuns în finală.

Anglia Debutează cu o Victorie Chinuită la Euro 2024 împotriva Serbiei
Marc Guehi
Banner Statistici Premium xpertbet
Taguri