Type to search

Stiri Diverse

Yaroslava Mahuchikh Doboară Recordul Mondial la Săritura în Înălțime!

Avatar of Xpert Bet
Share
Banner Statistici Premium xpertbet

Performanță Istorică la Paris Diamond League

  Ucrainianca Yaroslava Mahuchikh a stabilit un nou record mondial la săritura în înălțime feminină, reușind să sară 2.10 metri în cadrul competiției Paris Diamond League. Tânăra atletă a depășit recordul anterior de 2.09 metri, stabilit în 1987 de bulgăroaica Stefka Kostadinova, așa cum arată recentele statistici atletism mondiale.

  Mahuchikh, în vârstă de 22 de ani, a demonstrat o formă excepțională, reușind să depășească toate provocările. După ce a egalat performanțele campioanei mondiale în sală, australianca Nicola Olyslagers, cu o săritură de 2.01 metri, Mahuchikh a reușit să sară 2.03 metri din a doua încercare.

  Ucraineanca și-a depășit ulterior propriile limite, sărind 2.07 metri și apoi 2.10 metri, totul în fața unui public entuziast pe Stade Charlety din Paris, într-un concurs ale cărui ponturi bune au fost expuse online de excelenți specialiști în ponturi pariuri sportive.

  Mahuchikh, care a obținut bronzul la Jocurile Olimpice de la Tokyo, a declarat că așteaptă cu nerăbdare Olimpiada de la Paris, dar este conștientă de competiția acerbă care o așteaptă. „Aștept cu nerăbdare Jocurile Olimpice de aici. Sunt sigură că va fi o competiție grozavă cu o atmosferă și mai bună, dar știu că va fi greu și foarte competitiv,” a spus Mahuchikh. 

Reacții și Recunoaștere Națională

  Succesul remarcabil al Yaroslavei Mahuchikh a atras rapid reacții din partea oficialităților și a fanilor din Ucraina. Președintele Ucrainei, Volodymyr Zelenskiy, a felicitat-o pe Mahuchikh pentru realizarea sa extraordinară, subliniind importanța acestei victorii pentru țară. „Yaroslava a doborât recordul anterior, care a stat în picioare timp de 37 de ani, și a demonstrat lumii întregi adevărata voință ucraineană de a câștiga,” a scris Zelenskiy pe rețeaua X. „Mulțumim, Yaroslava, pentru că ai ridicat atât de sus steagul Ucrainei și ai obținut această victorie pentru țara și oamenii noștri.”

  Într-un context dificil, marcat de invazia rusă, Mahuchikh a părăsit orașul natal Dnipro la începutul anului 2022, dar a continuat să se pregătească și să concureze la cel mai înalt nivel. Performanța sa nu doar că a înscris Ucraina în istoria atletismului mondial, dar a oferit și un moment de mândrie și unitate pentru toți ucrainenii.

Yaroslava Mahuchikh Doboară Recordul Mondial la Săritura în Înălțime!
Momentul depășirii ștachetei ridicate la 2,10 metri
Banner Statistici Premium xpertbet
Taguri