Type to search

Stiri Euro 2024

Victorie Categorică pentru Portugalia contra Turciei și Calificare în Optimi la Euro 2024

Avatar of Xpert Bet
Share
Banner Statistici Premium xpertbet

Debut de Vis pentru Bernardo Silva și Eroare Defensivă a Turciei

  Într-o victorie convingătoare, Portugalia și-a asigurat locul în optimile de finală ale Euro 2024, după un triumf categoric cu 3-0 împotriva Turciei. Bernardo Silva a deschis scorul cu primul său gol la un turneu major pentru Portugalia. Acest moment de glorie a fost urmat de un autogol bizar marcat de Samet Akaydin și de un alt gol din apropierea porții adverse, marcat de Bruno Fernandes, într-un meci ale cărui ponturi pariuri au fost publicate online de experți ponturi pariuri.

  Greșelile defensive ale Turciei au fost decisive în această înfrângere. Golul lui Bernardo Silva a venit după o pasă excelentă a lui Rafael Leao către Nuno Mendes, a cărei centrare a fost deviată în poarta lui Altay Bayindir. Apoi, un moment comic a survenit când Akaydin a plasat mingea în propria poartă, crezând că portarul său era pe poziție. Aceasta a fost doar a doua oară în istoria Campionatului European când s-a marcat un autogol din afara careului.

Victorie Categorică pentru Portugalia contra Turciei și Calificare în Optimi la Euro 2024
Bernardo Silva

Schimbări Tactice și Atmosferă Electrizantă

  Selecționerul Turciei, Vincenzo Montella, a mizat pe experiență în acest meci, renunțând la tinerii talentați Arda Güler și Kenan Yildiz. Turcia a avut un început promițător, iar fanii turci au creat o atmosferă vibrantă cu celebrul ‘Yellow Wall’ de pe Signal Iduna Park, transformat într-un zid roșu și alb.

  Deși Turcia a avut o șansă uriașă de a deschide scorul în minutul șase, presingul insistent a lui Joao Cancelo l-a împiedicat pe Kerem Akturkoglu să marcheze. După golul lui Silva, portughezii și-au consolidat avantajul printr-un autogol al Turciei și printr-un gol al lui Bruno Fernandes, cu o pasă decisivă venită de la Cristiano Ronaldo.

  Confirmând ultimele statistici fotbal ale meciului, Pepe, la 41 de ani, a fost poate cel mai bun jucător de pe teren, stabilind un nou record ca cel mai în vârstă jucător care evoluează la un Campionat European. Performanța sa defensivă a fost impecabilă, cu șapte degajări și două deposedări decisive.

Victorie Categorică pentru Portugalia contra Turciei și Calificare în Optimi la Euro 2024
Bruno Fernandes și Cristiano Ronaldo

Contribuția lui Ronaldo

  Deși Ronaldo nu a marcat, el a stabilit un record pentru cele mai multe pase de gol la Campionatul European, cu șapte pase decisive, depășindu-l pe cehul  Karel Poborsky. Maturitatea și experiența sa continuă să fie un avantaj imens pentru naționala Portugaliei, care arată ca o pretendentă serioasă pentru titlu.

  Portugalia își poate planifica de acum meciul din optimile de finală, având o echipă bine echilibrată între tinere talente și veterani experimentați. Această victorie le oferă încredere și o poziție favorabilă pentru a avansa cât mai departe în competiție, confirmând recentele predicții fotbal europene care o dădeau drept una din principalele favorite la titlu.

Banner Statistici Premium xpertbet
Taguri