Type to search

Stiri Diverse

Uganda vs. Algeria: Confruntare Crucială în Calificările pentru Cupa Mondială 2026

Avatar of Xpert Bet
Share
Banner Statistici Premium xpertbet

Uganda: Provocările și Evoluția Echipei

  Uganda și Algeria se vor confrunta luni pe Mandela National Stadium, ambele echipe căutând să obțină puncte vitale în campania de calificare pentru Cupa Mondială 2026. Cu șase puncte fiecare, alături de Guineea și Mozambic, Grupa G este extrem de competitivă, iar fiecare punct pierdut poate fi crucial.

  Uganda a demonstrat reziliență în meciul contra Botswanei, obținând o victorie la limită, 1-0 datorită golului marcat de Muhammad Shaban în minutul 74. Deși au același număr de puncte ca și primele două echipe, Uganda se află pe locul al treilea în grupă din cauza golaverajului inferior și a numărului mai mic de goluri marcate.

  Echipa condusă de Paul Put a avut un parcurs respectabil în 2024, pierzând doar o singură dată în patru meciuri. Această înfrângere solitară a venit împotriva naționalei Comore cu scorul de 4-0, în timp ce au reușit două victorii și un egal, conform recentelor statistici fotbal africane.

  Campania de calificare a Ugandei pentru Cupa Mondială a început dezamăgitor cu o înfrângere, 1-2 în fața Guineei în noiembrie, urmată de o victorie cu 1-0 împotriva Somaliei în Maroc. Luni, Uganda va spera să își mențină momentumul pozitiv în această confruntare crucială.

Uganda vs. Algeria: Confruntare Crucială în Calificările pentru Cupa Mondială 2026
Paul Put

Algeria: Absențele și Schimbările Tactice în Echipă

  Algeria a suferit un recul în primul meci competitiv sub conducerea lui Vladimir Petkovic, marcând și prima înfrângere în calificările pentru Cupa Mondială 2026. Fennec Foxes au obținut victorii împotriva Somaliei și Mozambicului în primele două meciuri, dar nu au reușit să continue această formă bună și au pierdut cu 2-1 în fața Guineei pe teren propriu.

  Toate cele trei goluri din acel meci au fost marcate de jucătorii guineeni, incluzând un autogol al lui Yasser Balde, între golurile lui Morlaye Sylla și Aguibou Camara. Petkovic, antrenorul bosniac de origine elvețiană, care l-a înlocuit pe Djamel Belmadi după o prestație dezamăgitoare la Cupa Africii pe Națiuni, va fi sub presiune să obțină victoria în doar al doilea său meci competitiv, ale cărui ponturi pariuri sunt accesibile pe platformele specialiștilor în ponturi pariuri sportive.

  Atacantul echipei Kampala City, Shaban, ar putea să își facă loc în primul unsprezece după ce a intrat ca rezervă și a făcut diferența în ultimul meci. Bevis Mugabi nu face parte din lot, ceea ce înseamnă că perechea de fundași centrali Halidi Lwaliwa și Isaac Muleme va reveni pe teren.

  Algeria va juca fără starul lor, Riyad Mahrez, care nu a fost convocat din cauza unei accidentări, lăsând echipa în dificultate pentru a găsi o altă sursă de inspirație creativă în acest meci. Ramy Bensebaini, Islam Slimani și Youcef Belaili sunt de asemenea absenți pentru această rundă de meciuri internaționale. Houssem Aouar de la AS Roma nu a fost folosit în înfrângerea de joi, dar ar putea juca un rol în această confruntare, deoarece Petkovic este probabil să facă unele schimbări în echipă.

Uganda vs. Algeria: Confruntare Crucială în Calificările pentru Cupa Mondială 2026
Vladimir Petkovic

Formații probabile

  Uganda:

Watenga; Bwomono, Lwaliwa, Muleme, Capradossi; Okello, Semakula, Ssekiganda, Mukwala; Mutyaba, Bayo

  Algeria:

Mandrea; Atal, Mandi, Tougaii, Ait-Nouri; Bentaleb, Aouar, Brahimi; Benrahma, Benzia, Gouiri

Banner Statistici Premium xpertbet
Taguri