Type to search

Stiri Diverse

Ghana vs. Republica Centrafricană: Duel Decisiv în Calificările pentru Cupa Mondială 2026

Avatar of Xpert Bet
Share
Banner Statistici Premium xpertbet

Ghana Caută Al Doilea Succes Consecutiv

  Ghana își propune să obțină a doua victorie consecutivă în campania de calificare pentru Cupa Mondială 2026, primind vizita Republicii Centrafricane luni. Ambele echipe vin după victorii morale și speră să-și continue forma pozitivă. După eșecul de a avansa dincolo de faza grupelor la ultima Cupă Africană a Națiunilor, Ghana l-a reangajat pe Otto Addo ca antrenor principal al echipei naționale Black Stars, înlocuindu-l pe fostul manager al Norwich City, Chris Hughton.

  Addo a avut un început dificil, Ghana acumulând doar trei puncte din primele două meciuri de calificare, pierzând cu 1-0 în fața naționalei Comore după o victorie cu 1-0 împotriva Madagascarului. Amicalele internaționale din martie nu au adus prea multă încredere, cu o înfrângere de 2-1 în fața Nigeriei și un egal 2-2 împotriva Ugandei. Cu toate acestea, Ghana a reușit să întoarcă situația joi, obținând o victorie dramatică cu 2-1 împotriva naționalei Mali într-un meci ale cărui ponturi bune au fost sugerate online de experți ponturi pariuri.

  Golul lui Kamory Doumbia în prelungirile primei reprize a pus Mali în avantaj, dar Ernest Nuamah a egalat în a doua repriză, iar Jordan Ayew a adus victoria în prelungirile meciului. Această victorie a dus Ghana la șase puncte din trei meciuri, plasându-i pe locul trei în grupă, la egalitate de puncte cu liderii Madagascar și Comore. Ghana speră să obțină încă o victorie împotriva unei echipe cu care are un bilanț de o victorie și un egal în întâlnirile anterioare.

Ghana vs. Republica Centrafricană: Duel Decisiv în Calificările pentru Cupa Mondială 2026
Otto Addo

Provocările și Forma Republicii Centrafricane

  Republica Centrafricană a obținut prima victorie în calificările pentru Cupa Mondială 2026, datorită golului marcat de Venuste Baboula în prima repriză, asigurând o victorie cu 1-0 împotriva Ciadului. Echipa lui Raoul Savoy se află pe locul cinci, cu patru puncte din trei meciuri înaintea confruntării de luni. Cu distanța de puncte în grupă fiind încă foarte mică, o victorie le-ar putea permite să depășească Ghana și să se apropie de vârful clasamentului.

  Conform recentelor statistici fotbal africane, oaspeții se află într-o formă excelentă, fiind neînvinși în patru meciuri consecutive. Au marcat un număr remarcabil de 12 goluri, primind doar unul și păstrând trei meciuri la rând fără gol primit. Cu toate acestea, meciul de luni va fi cel mai dificil test de până acum, deoarece călătoresc într-o țară unde au pierdut ultima dată în septembrie.

  Inaki Williams, Joseph Paintsil, Majeed Ashimeru, Baba Iddrisu, Nathaniel Adjei, Denis Odoi și Daniel Amartey sunt accidentați și nu fac parte din lotul ghanez. Căpitanul Andre Ayew nu a fost invitat de Addo, care și-a pus încrederea în jucătorii mai tineri pentru a obține rezultatele dorite. Tridentul ofensiv format din Mohammed Kudus de la West Ham, Antoine Semenyo de la Bournemouth și Nuamah de la Lyon va fi probabil prezent pe teren din nou. Golgeterul Republicii Centrafricane, Louis Mafouta, speră să marcheze primul său gol în această campanie de calificare, conducând linia de atac.

Ghana vs. Republica Centrafricană: Duel Decisiv în Calificările pentru Cupa Mondială 2026
Raoul Savoy

Formații probabile

  Ghana:

Ati-Zigi; Seidu, Djiku, Salisu; Mensah, Samed, Partey, Lamptey; Kudus, Semenyo, Nuamah

  Republica Centrafricană:

Youfeigane; Tatolna, Ndoba, Youga, Yangao; Solet, Pirioua, Kondogbia; Baboula, Mafouta, Malipangou

Banner Statistici Premium xpertbet
Taguri