Type to search

Stiri Euro 2024

Suedia vs. Serbia: Pregătiri Majore pentru Competitivitate la Euro 2024

Avatar of Xpert Bet
Share
Banner Statistici Premium xpertbet

Suedia: Regrupare Sub Noua Conducere

  Suedia, sub conducerea noului antrenor Jon Dahl Tomasson, își caută identitatea și stabilitatea după o perioadă de fluctuații în performanțe. Înfrângerea de miercuri împotriva Danemarcei a fost un meci încărcat emoțional pentru danezul Tomasson, ale cărui ponturi fotbal au fost dezvăluite de excelenți  specialiști în ponturi pariuri sportive.  

  Pierre-Emile Hojbjerg a deschis scorul pentru danezi la doar două minute de la startul meciului, însă Alexander Isak și-a readus echipa la egalitate câteva momente mai târziu. Cu toate acestea, Christian Eriksen a marcat golul decisiv în ultimele minute, asigurând victoria Danemarcei.

  Această înfrângere a fost parte dintr-un tipar de alternanță între victorii și înfrângeri pentru Suedia în primele patru meciuri amicale din 2024. Deși au învins Albania și Estonia, au fost înfrânți categoric de Portugalia și acum de Danemarca. În ciuda acestor rezultate, Suedia nu s-a calificat la Euro 2024, fiind prima dată din 1996 când echipa va urmări turneul de acasă.

  Acum, sub conducerea lui Tomasson, Suedia se concentrează pe promovarea în Liga Națiunilor, după ce a fost retrogradată în Liga C, într-o grupă cu Slovacia, Azerbaidjan și Estonia.

Suedia vs. Serbia: Pregătiri Majore pentru Competitivitate la Euro 2024
Jon Dahl Tomasson

Serbia: Ambiții Mari pentru Euro 2024

  În schimb, Serbia se pregătește să participe la Euro 2024, unde va întâlni echipe puternice precum Danemarca, Anglia și Slovenia în grupa C. Înfrângerea recentă, 1-2 în fața Austriei a prelungit o perioadă de inconsistență pentru echipa lui Dragan Stojkovic, care a înregistrat doar trei victorii în ultimele zece meciuri, potrivit recentelor statistici fotbal europene.

  Cu toate acestea, Serbia nu a suferit înfrângeri consecutive din iunie 2022, iar fanii așteaptă mai mult de la o echipă plină de talente ofensive precum Dusan Vlahovic, Aleksandar Mitrovic și Sergej Milinkovic-Savic. În campania de Liga Națiunilor 2022-23, Serbia a învins Suedia în ambele întâlniri, cu 1-0 acasă și cu 4-1 în deplasare, unde Mitrovic a reușit un hat-trick.

  Pentru meciul de sâmbătă, Stojkovic trebuie să facă față unor noi probleme de lot, Nemanja Maksimovic fiind indisponibil după o ciocnire cap-la-cap în meciul cu Austria. Protocolul pentru contuzii îl va împiedica să joace la Friends Arena, iar antrenorul are la dispoziție opțiuni pentru înlocuirea sa în mijlocul terenului, cum ar fi Sasa Lukic, Lazar Samardzic și Ivan Ilic. În atac, Mitrovic ar putea fi preferat în locul lui Vlahovic, care a început meciul de miercuri.

Suedia vs. Serbia: Pregătiri Majore pentru Competitivitate la Euro 2024
Dragan Stojkovic

Formații probabile

  Suedia:

Olsen; Krafth, Hien, Lindelof, Cajuste; Olsson, Larsson; Kukusevski, Forsberg, Elanga; Isak

  Serbia:

Rajkovic; Spajic, Milenkovic, Gudelj, Pavlovic; Ilic, Milinkovic-Savic; Zivkovic, Tadic, Birmancevic; Mitrovic

Banner Statistici Premium xpertbet
Taguri