Type to search

Stiri La Liga

Sporting Gijon vs. Espanyol: Primul Meci din Semifinala Play-off-ului Promovării în La Liga

Avatar of Xpert Bet
Share
Banner Statistici Premium xpertbet

Sporting Gijon: Întoarcerea la Glorie

  Sporting Gijon va găzdui Espanyol pe Estadio El Molinon duminică seara, în prima manșă a semifinalei playoff-ului din Segunda Division. Deși diferența dintre cele două echipe în sezonul regulat a fost minimă, Espanyol a terminat pe locul patru, cu patru puncte mai sus decât Gijon, care s-a clasat pe locul cinci.

  Sporting Gijon nu a mai fost prezent în prima ligă spaniolă din sezonul 2016-2017, iar în ultimele două sezoane din Segunda Division a ocupat locul 17. Totuși, o campanie solidă în acest sezon le-a adus 18 victorii, 11 remize și 13 înfrângeri, acumulând 65 de puncte, conform recentelor statistici fotbal spaniole. Echipa lui Miguel Angel Ramirez a terminat sezonul regulat în formă bună, câștigând trei din ultimele patru meciuri, inclusiv ultimele două împotriva Eibar și Eldense.

  Pe teren propriu, Gijon a fost destul de puternică, obținând 42 de puncte din 21 de meciuri. În plus, Sporting Gijon a învins Espanyol cu 2-0 în întâlnirea precedentă de pe Estadio El Molinon în acest sezon și a pierdut doar unul din ultimele patru meciuri împotriva echipei catalane.

Sporting Gijon vs. Espanyol: Primul Meci din Semifinala Play-off-ului Promovării în La Liga
Miguel Angel Ramirez

Espanyol: Dorința de Revenire în La Liga

  De cealaltă parte, Espanyol încearcă să revină imediat în La Liga, după retrogradarea surprinzătoare de sezonul trecut. Echipa catalană a mai trecut printr-o retrogradare în 2019-2020, dar a revenit automat câștigând a doua ligă în sezonul următor. Acum, Espanyol speră la o altă promovare rapidă, terminând pe locul patru în clasament cu 69 de puncte, la doar trei puncte de locul doi, Real Valladolid.

  Echipa lui Manolo Gonzalez vine în acest meci, ale cărui ponturi Spania sunt expuse de specialiști în ponturi pariuri sportive, cu o serie impresionantă de 16 meciuri fără înfrângere, ultima lor înfrângere fiind un 2-0 împotriva Racing Santander la începutul lunii februarie. Deși prea multe remize le-au costat promovarea automată, Espanyol a pierdut doar șapte din cele 42 de meciuri din sezonul 2023-2024, șase dintre aceste înfrângeri fiind în deplasare. Ultimul meci dintre cele două echipe s-a încheiat la egalitate 0-0.

  Espanyol va trebui să treacă de această semifinală în două manșe și să ajungă în finală, unde va întâlni câștigătoarea dintre Eibar și Real Oviedo. În ceea ce privește absențele, Edu Exposito rămâne pe margine din cauza unei probleme la ligamente, iar Omar Sadik va lipsi și el din cauza unei accidentări. Cu toate acestea, Martin Braithwaite, cu 22 de goluri în acest sezon, va conduce atacul, iar Javi Puado, cu 14 goluri, va completa ofensiva.

Sporting Gijon vs. Espanyol: Primul Meci din Semifinala Play-off-ului Promovării în La Liga
Manolo Gonzalez

Formații probabile

  Sporting Gijon:

Yanez; Rosas, Insua, Sanchez, Cote; Villalba, Martin, Pier, Campos; Otero, Durdevic

  Espanyol:

J Garcia; Gil, Calero, Cabrera, Milla; Bare, Aguado; S Sanchez, Melamed, Puado; Braithwaite

Banner Statistici Premium xpertbet
Taguri