Type to search

Stiri Euro 2024

Spania Domină Georgia și Se Califică în Sferturile de Finală ale Euro 2024

Avatar of Xpert Bet
Share
Banner Statistici Premium xpertbet

Un Start Exploziv pentru Spania

  Spania Franta Ponturi – Într-o zi în care Anglia a reușit cu greu să se califice în faza următoare a competiției, Spania a oferit o demonstrație de forță cu o victorie categorică, 4-1 împotriva Georgiei. Rodri, Fabian Ruiz, Nico Williams și Dani Olmo au marcat pentru La Roja, după ce spaniolul Robin Le Normand a înscris în proprie poartă, oferind Georgiei un avantaj surprinzător.

  Meciul a fost dominat din start de Spania, care a început cu o energie și o urgență remarcabilă în pase. Cu aripile Lamine Yamal și Williams poziționate sus și larg, apărarea Georgiei a fost întinsă pe tot terenul, creând spații pentru jucătorii spanioli. Conform ultimelor statistici fotbal ale meciului, în primele 15 minute, Spania a avut o posesie de 89% și a completat 151 de pase, în timp ce Georgia a reușit doar 13.

Spania Domină Georgia și Se Califică în Sferturile de Finală ale Euro 2024
Robin Le Normand deviază în propria poartă o centrare destinată lui Khvicha Kvaratskhelia

Un Gol Surprinzător pentru Georgia

  Deși Spania domina posesia, Georgia a fost cea care a deschis scorul cu primul lor contraatac al meciului. Georges Mikautadze a trimis mingea către Otar Kakabadze, care a centrat spre Khvicha Kvaratskhelia. În încercarea de a respinge, Robin Le Normand a deviat mingea în propria poartă, marcând al optulea autogol al turneului.

  Cu toate acestea, Spania a continuat să pună presiune și a amenințat constant poarta georgiană. Fabian Ruiz, Pedri și Marc Cucurella au avut șanse mari de a marca, dar portarul Giorgi Mamardashvili, care a avut o performanță remarcabilă în acest turneu, a reușit să oprească toate șuturile.

Spania Domină Georgia și Se Califică în Sferturile de Finală ale Euro 2024
Rodri a egalat scorul pe tabela de marcaj

Rodri Egalează și Spania Preia Conducerea

  Presiunea constantă a Spaniei a dat în cele din urmă roade, Rodri marcând un gol spectaculos de la marginea careului, primul său gol într-un turneu major pentru echipa națională. În total, Spania a avut 17 șuturi în prima repriză, un record pentru un meci din fazele eliminatorii ale Campionatului European, ale cărui ponturi Euro 2024 au fost disponibile pe site-urile specialiștilor în ponturi pariuri sportive.

  În debutul reprizei secunde, Khvicha Kvaratskhelia a fost aproape de a marca un gol spectaculos pentru Georgia, dar Spania a preluat conducerea în minutul 51. Lamine Yamal a centrat perfect pentru Fabian Ruiz, care a înscris cu o lovitură de cap din apropiere. Yamal a devenit astfel primul adolescent care pasează decisiv la mai multe goluri într-un singur turneu european, de la Cristiano Ronaldo în 2004.

Spania Domină Georgia și Se Califică în Sferturile de Finală ale Euro 2024
Fabian Ruiz a înscris cu capul din centrarea lui Lamine Yamal

Williams și Olmo Închid Meciul

  În căutarea egalării, Georgia a lăsat spații în apărare, iar Spania a profitat din plin. Nico Williams a sprintat pe partea dreaptă și a marcat pentru 3-1, asigurând victoria Spaniei. Dani Olmo a încheiat meciul cu un gol bine plasat, confirmând dominarea totală a echipei sale, așa cum anticipau recentele predicții fotbal europene.

  Spania a avut o performanță impresionantă, cu cele două aripi, Yamal și Williams, fiind deosebit de eficienți. Aceștia au încercat 12 șuturi, au creat nouă ocazii și au completat 96 din 102 pase. Succesul categoric din această partidă pune Spania în fața unui sfert de finală promițător împotriva Germaniei, într-un meci care promite un spectacol total.

Spania Domină Georgia și Se Califică în Sferturile de Finală ale Euro 2024
Dani Olmo a stabilit scorul final, Spania - Georgia 4-1
Banner Statistici Premium xpertbet
Taguri