Type to search

Stiri Diverse

Seria Eșecurilor Belgiei la Turneele Majore Continuă: Eliminare Dezamăgitoare la Euro 2024

Avatar of Xpert Bet
Share
Banner Statistici Premium xpertbet

Belgia: Tactici Conservatoare și Performanțe Slabe

  Belgia a abordat cu precauție meciul împotriva Franței, desfășurat luni la Düsseldorf, fiind învinsă cu un gol dintr-un șut deviat în ultimele minute, ceea ce a marcat sfârșitul participării lor la turneu. Deși calificarea în fazele eliminatorii din Germania a fost o îmbunătățire față de Cupa Mondială din Qatar, unde au fost eliminați în faza grupelor, performanțele belgienilor au lăsat de dorit.

  În grupă, Belgia era favorită să termine pe primul loc, dar a suferit o înfrângere surprinzătoare în fața Slovaciei, a învins România și a jucat precaut împotriva Ucrainei, mulțumindu-se cu un egal. Această remiză a provocat furia suporterilor, care au așteptat mult mai mult de la echipa lor, manifestându-și nemulțumirea prin fluierături după egalul fără goluri cu Ucraina, meci ale cărui ponturi bune au fost disponibile online.

  Luni, reacția publicului a fost mai reținută, deși Belgia a continuat să joace fără ambiție, cedând posesia și păstrându-l pe Kevin De Bruyne într-un rol defensiv. Atacurile ocazionale, în care Jeremy Doku și De Bruyne au arătat momente de clasă, au fost prea rare pentru a schimba soarta meciului. Confirmând ultimele predicții fotbal europene, Franța a câștigat pe merit, iar tactica lui Tedesco a fost pusă sub semnul întrebării.

Seria Eșecurilor Belgiei la Turneele Majore Continuă: Eliminare Dezamăgitoare la Euro 2024
De Bruyne și Doku, doi jucători esențiali în naționala Belgiei

Viitor Incert pentru Belgia

  Tedesco, antrenor de origine italiană născut în Germania, și-a început mandatul după Qatar cu o serie de 14 meciuri fără înfrângere, potrivit recentelor statistici fotbal belgiene, și a semnat o prelungire de contract înainte de startul Euro 2024. Cu toate acestea, federația belgiană ar putea regreta acum această decizie, având în vedere că Tedesco, în vârstă de 38 de ani, a gestionat greșit turneul.

  Conflictul său de anul trecut cu portarul Thibaut Courtois, considerat unul dintre cei mai buni din lume, a dus la absența jucătorului de la Real Madrid de la turneu. De Bruyne, afectat de multiple accidentări în ultimele sezoane, își reconsideră viitorul la națională, cu Eden Hazard retras, Jan Vertonghen retrăgându-se după turneu și Courtois îndepărtat, „generația de aur” a Belgiei, semifinalistă a Cupei Mondiale din 2018 și lideră a clasamentului mondial vreme de trei ani, pare să-și fi încheiat ciclul.

Seria Eșecurilor Belgiei la Turneele Majore Continuă: Eliminare Dezamăgitoare la Euro 2024
Thibaut Courtois
Banner Statistici Premium xpertbet
Taguri