Type to search

Stiri Euro 2024

Diogo Costa și Giorgi Mamardashvili: Eroii dintre Buturi la Euro 2024

Avatar of Xpert Bet
Share
Banner Statistici Premium xpertbet

Diogo Costa: Eroul Penalty-urilor din Meciul cu Slovenia

  Diogo Costa, portarul de 24 de ani al Portugaliei, a fost eroul meciului în victoria echipei sale din optimile de finală împotriva Sloveniei, stabilind un record la Campionatul European prin salvarea a trei penalty-uri în seria de departajare. Performanța sa a ajutat Portugalia să avanseze la întâlnirea cu Franța din sferturile de finală, meci ale cărui ponturi Euro 2024 vor fi oferite online de specialiștii în ponturi pariuri sportive.

  Pe lângă aceste intervenții spectaculoase, Costa a făcut și o ieșire excelentă într-un duel unu la unu cu Benjamin Sesko în prelungiri. Astfel, portughezul a devenit al treilea portar care primește premiul „omul meciului” în acest turneu, după Giorgi Mamardashvili din Georgia și Lukasz Skorupski din Polonia. „Cred că acesta a fost meciul vieții mele,” a declarat Costa reporterilor.

  „Poate cel mai util meci în care am fost implicat. Sunt foarte fericit și foarte încântat că am ajutat echipa.” Această performanță excepțională a confirmat încă o dată valoarea sa pe scena fotbalului european. În plus, la executarea loviturilor de departajare, Jan Oblak, portarul Sloveniei care deja apărase un penalty executat de Cristiano Ronaldo în repriza secundă, era favorit la apărarea loviturilor de pedeapsă.

Diogo Costa și Giorgi Mamardashvili: Eroii dintre Buturi la Euro 2024
Vizibil emoționat, Costa este desemnat omul meciului Portugalia - Slovenia

Giorgi Mamardashvili: Eroul Georgiei, Refuzat de Bayern Munchen

  Giorgi Mamardashvili, portarul de 23 de ani al Georgiei, a fost cel mai ocupat portar al turneului, cu 29 de intervenții în patru meciuri, inclusiv în înfrângerea cu 4-1 împotriva Spaniei. Deși apărarea Georgiei a permis un total de 106 șuturi la poartă, potrivit recentelor statistici fotbal europene, Mamardashvili a primit doar opt goluri, demonstrându-și astfel calitățile de excepție.

  Performanțele sale remarcabile nu sunt întâmplătoare, portarul Valenciei atrăgând de mult timp interesul cluburilor de top. Aproape de un transfer la Bayern Munchen la începutul sezonului trecut, Mamardashvili a declarat: „Transferul meu la Bayern era aproape finalizat. Agentul meu era la Munchen cu tatăl meu pentru a găsi un apartament. Dar, din câte știu, în final au refuzat să plătească 35 de milioane de euro pentru mine.”

  Cu toate acestea, evoluțiile sale recente ar putea reînvia interesul altor cluburi mari din Europa. Comparativ, portarii care au jucat patru meciuri și au avut cele mai puține intervenții sunt Costa și Yann Sommer din Elveția, cu doar șase intervenții fiecare, iar Manuel Neuer din Germania cu șapte. Performanțele lui Mamardashvili sunt cu atât mai impresionante având în vedere volumul mare de muncă pe care l-a avut în acest turneu.

Diogo Costa și Giorgi Mamardashvili: Eroii dintre Buturi la Euro 2024
Giorgi Mamardashvili a fost eroul Georgiei, la prima participare la un Campionat European
Banner Statistici Premium xpertbet
Taguri