Type to search

Stiri Euro 2024

Securitatea Euro 2024 în Germania: Provocări Majore și Măsuri Riguroase

Avatar of Xpert Bet
Share

Germania și Provocările de Securitate pentru Euro 2024

  Organizarea Campionatului European de Fotbal, Euro 2024 din Germania se confruntă cu provocări semnificative de securitate, pe fondul unui climat global tensionat marcat de conflicte majore în Ucraina și Orientul Mijlociu. Cu aproximativ 2,7 milioane de fani așteptați, 24 de tabere de bază pentru echipe răspândite în întreaga țară și zece stadioane unde se vor juca 51 de meciuri, ale căror ponturi Euro 2024 vor fi publicate online de specialiști în ponturi pariuri sportive. Perioada între 14 iunie și 14 iulie, măsurile de securitate vor fi esențiale pentru asigurarea siguranței tuturor participanților.

  Directorul turneului Euro 2024, Philipp Lahm, a subliniat că securitatea a fost prioritatea principală încă de la început. Germania a adoptat măsuri inovative, invitând circa 300 de experți în securitate din toate națiunile participante să facă parte dintr-un proiect de monitorizare la Centrul de Cooperare Polițienească Internațională (IPCC) din Neuss. Acești experți, împreună cu oficiali din Germania, Europol și UEFA, vor monitoriza situația în teren într-o sală de conferințe imensă echipată cu 129 de computere și un ecran de 40 de metri pătrați.

Securitatea Euro 2024 în Germania: Provocări Majore și Măsuri Riguroase

Măsuri de Securitate Intensificate pentru Protejarea Fanilor și Jucătorilor

  Pe lângă echipele de monitorizare internaționale, Germania va interzice concediile pentru polițiști în timpul turneului, iar controalele de securitate vor fi extinse pe toate cele nouă frontiere ale țării. Poliția federală va intensifica prezența în trenuri, gări și aeroporturi, iar jandarmii francezi vor sprijini poliția germană în patrulele feroviare și la meciurile echipei franceze. De asemenea, guvernul britanic a interzis călătoria în Germania pentru mai mult de 1.600 de suporteri englezi și galezi cu antecedente violente.

  În jurul fiecărui stadion vor fi amplasate trei perimetre de securitate pentru a preveni intrarea cu arme sau explozibili. Vehiculele vor fi verificate la primul baraj, fanii vor avea bagajele percheziționate la al doilea, iar biletele vor fi scanate la al treilea. Zonele de fani, în special cea de la Poarta Brandenburg din Berlin, vor prezenta provocări suplimentare, fiind considerate ținte „soft” mai vulnerabile la infiltrarea eventualilor teroriști.

  Armata germană va monitoriza spațiul aerian din Centrul Național de Securitate Aeriană, situat la aproximativ 70 de kilometri de IPCC, iar utilizarea dronelor va fi strict reglementată. În contextul războiului din Gaza și amenințării constante a extremismului islamist, situația de securitate este descrisă ca fiind „foarte tensionată”, iar măsurile de protecție sunt esențiale pentru desfășurarea în siguranță a Euro 2024, confirmând recentele predicții fotbal europene.

Securitatea Euro 2024 în Germania: Provocări Majore și Măsuri Riguroase
Măsuri drastice de securitate la Euro 2024
Taguri