Type to search

Stiri Euro 2024

Scoția vs. Finlanda: Pregătiri Finale pentru Competiții Diferite

Avatar of Xpert Bet
Share
Banner Statistici Premium xpertbet

Scoția: Ultimul Test Înainte de Euro 2024

  Scoția încheie pregătirile pentru Euro 2024 găzduind Finlanda într-un amical disputat vineri seara. În timp ce gazdele își finalizează pregătirile înainte de a călători în Germania, acesta este ultimul meci al Finlandei înainte de Liga Națiunilor UEFA care va debuta în luna septembrie.

  După ce Scoția a avut nevoie de aproape o oră pentru a deschide scorul împotriva modestei echipe din Gibraltar, criticile erau inevitabile. Pe fondul a șapte meciuri fără victorie, gazdele au intrat în joc căutând o performanță convingătoare înainte de acest meci, ale cărui ponturi fotbal au fost publicate online de specialiștii în ponturi pariuri sportive, și de turneul ce urmează.

  Din perspectiva antrenorului Steve Clarke, acesta și-a apărat rapid jucătorii, simțind că aceștia au fost afectați de accidentarea lui Lyndon Dykes, care l-a exclus din lotul pentru Euro 2024. Numărul jucătorilor care ratează competiția a ajuns la cinci, cu Ben Doak de la Liverpool fiind ultimul care s-a retras, fiind înlocuit de Tommy Conway.

  În ciuda faptului că Scoția nu a jucat frecvent pe Hampden Park în ultima vreme, a trecut aproape un an de la ultima lor victorie pe teren propriu, un triumf cu 2-0 împotriva Georgiei. Scoția intră în acest meci apărând un record de opt meciuri împotriva Finlandei în care nu au pierdut, deși nu s-au confruntat cu națiunea scandinavă din 1998, conform recentelor statistici fotbal europene.

  Ross McCrorie, Ryan Porteous, John McGinn și Lawrence Shankland au jucat toate cele 90 de minute împotriva Gibraltarului și, realist vorbind, vor coborî pe banca de rezerve aici. Anthony Ralston, Scott McKenna, Callum McGregor și Che Adams sunt toți în discuție pentru a începe, la fel ca și Kieran Tierney în locul lui Andrew Robertson. Portarul Angus Gunn ar putea primi șansa de a apăra poarta, în timp ce John Souttar, Scott McTominay și Stuart Armstrong ar putea fi folosiți în a doua repriză după ce au lipsit de la meciul cu Gibraltar.

Scoția vs. Finlanda: Pregătiri Finale pentru Competiții Diferite
Steve Clarke

Finlanda: În Căutarea Redresării

  Deși aceasta pare a fi o echipă mai puternică a Finlandei decât cea cu care Scoția s-a confruntat acum 26 de ani, echipa lui Markku Kanerva a ratat calificarea la Euro 2024. Nordicii au pierdut cu 4-1 în semifinala play-off-ului împotriva Țării Galilor, punând capăt speranțelor lor de a participa pentru a doua oară consecutiv la un Campionat European. De atunci, au înregistrat o victorie cu 2-1 împotriva Estoniei, înainte de a lupta împotriva Portugaliei, marcând două goluri într-un eșec, 2-4.

  Finlanda a pierdut cinci din ultimele lor opt jocuri, cu una dintre cele trei victorii venind împotriva statului San Marino. Finlanda a învins Irlanda de Nord în mod convingător în noiembrie, cu un scor de 4-0, iar acest rezultat nu va fi trecut cu vederea de adversarii lor următori.

  Deși mai puține schimbări ar putea fi făcute în echipa Finlandei, veteranul Teemu Pukki se așteaptă să înceapă după cele două goluri marcate împotriva Portugaliei. Leo Vaisanen și Robin Lod – doi jucători care evoluează în MLS – ar putea reveni și ei în apărare și, respectiv, la mijlocul terenului.

Scoția vs. Finlanda: Pregătiri Finale pentru Competiții Diferite
Markku Kanerva

Formații probabile

  Scoția:

Gunn; Ralston, McKenna, Hanley, Tierney; Jack, Gilmour; Christie, McGregor, Forrest; Adams

  Finlanda:

Hradecky; Alho, Vaisanen, Jensen, Niskanen; Suhonen, Peltola; Talvitte, Lod, Antman; Pukki

Banner Statistici Premium xpertbet
Taguri