Type to search

Stiri Euro 2024

Polonia vs. Ucraina: Pregătiri Finale pentru Euro 2024

Avatar of Xpert Bet
Share
Banner Statistici Premium xpertbet

Polonia: Calificare Târzie dar Speranțe Îndreptățite

  Polonia și Ucraina continuă pregătirile pentru Euro 2024 cu un meci amical internațional la Varșovia vineri seara. Cele două naționale s-au calificat pentru competiția din Germania prin play-off-uri și speră să genereze elanul necesar pentru a ajunge în confruntările optimilor de finală, ale căror ponturi pariuri vor face obiectul celor mai buni experți ponturi pariuri.

  În timp ce alte naționale au finalizat meciurile amicale cu mult timp înainte de Euro 2024, Polonia a adoptat o abordare diferită. Cu primul lor meci împotriva Olandei programat pe 16 iunie, Polonia își începe seria de meciuri de pregătire abia vineri. Antrenorul Michal Probierz a prioritizat o perioadă suplimentară de odihnă înainte de a intra într-un program aglomerat, Polonia beneficiind de pe urma unui șir de șase meciuri fără înfrângere.

  În martie, gazdele au zdrobit Estonia cu 5-1 în semifinala play-off-urilor, pregătindu-se pentru o confruntare cu Țara Galilor unde au fost dominați, nereușind să trimită șuturi pe poartă cu regularitate. Cu toate acestea, echipa lui Probierz a marcat toate cele cinci penalty-uri de departajare pentru a câștiga cu 5-4, asigurându-și a patra apariție consecutivă la Campionatul European.

  Având toți cei 11 jucători disponibili din echipa de start împotriva Țării Galilor, Probierz ar putea decide să păstreze aceeași echipă. Cu toate acestea, cu un al doilea meci împotriva Turciei programat luni, rotația rămâne posibilă, cu Sebastian Walukiewicz posibil înlocuindu-l pe Jan Bednarek, al cărui sezon cu Southampton a durat mai mult decât majoritatea. Sebastian Szymanski este o opțiune la mijlocul terenului, în timp ce Jakub Kałuzinski și Kacper Urbanski speră să debuteze de pe banca de rezerve.

Polonia vs. Ucraina: Pregătiri Finale pentru Euro 2024
Michal Probierz

Ucraina: Speranțe Noi într-o Competiție Dificilă

  Ucraina a urmat același traseu ca Polonia către Euro 2024, reușind reveniri impresionante împotriva Bosniei-Herțegovina și Islandei pentru a câștiga cu 2-1 în fiecare meci din play-off. Echipa lui Sergiy Rebrov și-a continuat forma promițătoare cu un egal fără goluri împotriva Germaniei luni, având doar o înfrângere în ultimele 11 meciuri, conform recentelor statistici fotbal europene.

  Chiar dacă oaspeții nu sunt neapărat așteptați să ajungă departe în competiție, și-au demonstrat o determinare care ar putea deranja unele dintre naționalele favorite. Totuși, Ucraina a fost înfrântă de Polonia în ultimele două ocazii când s-au întâlnit, una dintre acestea fiind la Euro 2016. Doar un amical a fost organizat de atunci, cu Polonia câștigând 2-0 la Chorzow la sfârșitul anului 2020.

  Rebrov va face aproape sigur mai multe schimbări după egalul cu Germania, cu Artem Dovbyk în linie pentru a evolua în centrul atacului Ucrainei. Sergiy Sydorchuk, Georgiy Sudakov, Ruslan Malinovskyi și Andriy Yarmolenko sunt și ei în discuție pentru a fi titularizați.

Polonia vs. Ucraina: Pregătiri Finale pentru Euro 2024
Sergiy Rebrov

Formații probabile

  Polonia:

Szczesny; Kiwior, Walukiewicz, Dawidowicz; Frankowski, Szymanski, Zielinski, Slisz, Zalewski; Swiderski, Lewandowski

  Ucraina:

Trubin; Konoplya, Zabarnyi, Matvienko, Svatok, Zinchenko; Tsygankov, Sydorchuk, Malinovskyi, Yarmolenko; Dovbyk

Banner Statistici Premium xpertbet
Taguri