Type to search

Stiri Euro 2024

Croația la Euro 2024: O Ultimă Aventură pentru Luka Modric

Avatar of Xpert Bet
Share
Banner Statistici Premium xpertbet

Croația: Forța Veteranilor Combinată cu Speranțele Tinerilor

  Echipa națională de fotbal a Croației pentru Euro 2024 a fost anunțată, iar selecționerul Zlatko Dalic a redus lotul de la 35 la 26 de jucători înainte de termenul limită. Conform recentelor predicții fotbal europene, această echipă promite multe, cu Luka Modric pregătindu-se pentru ceea ce este, aproape sigur, ultimul său turneu internațional.

  Alături de el vor fi jucători importanți ca Josko Gvardiol și Mateo Kovacic, proaspăt câștigători ai unui titlu Premier League cu Manchester City, Ivan Perisic revenit după o accidentare și Marcelo Brozovic, acum în Arabia Saudită. Portarul Dominik Livakovic, remarcabil la Cupa Mondială din 2022, și tinerii talentați precum Josip Sutalo, Luka Sucic și Josip Stanisic de la Bayer Leverkusen completează un lot puternic, pregătit pentru apropiatele meciuri ale căror ponturi pariuri vor fi pregătite de cei mai buni experți ponturi pariuri.

  Nu va fi ușor pentru Croația să treacă de faza grupelor, având în vedere că se află în „Grupa Morții” alături de Spania, Italia și Albania. Spre deosebire de performanțele impresionante de la Cupa Mondială, Croația nu a avut același succes la Campionatul European, neajungând niciodată mai departe de sferturile de finală. Deși au suferit eliminări consecutive în optimile de finală în 2016 și 2020, echipa actuală este considerată una dintre cele mai puternice din istoria recentă a fotbalului croat.

Croația la Euro 2024: O Ultimă Aventură pentru Luka Modric
Zlatko Dalic

Zlatko Dalic: Un Lider cu Performanțe Notabile

  Numit în funcție în 2017, Zlatko Dalic a reușit să ducă Croația la al patrulea turneu major într-o perioadă impresionantă în care s-a aflat la conducerea echipei croate. După ce a dus echipa pe culmi nebănuite la Cupa Mondială din 2018, unde a ajuns în finală, locul trei obținut la Cupa Mondială din 2022 a subliniat succesul muncii sale. Eliminarea din optimile de finală la Euro 2020 a fost dezamăgitoare, dar victoria împotriva Braziliei în 2022 a compensat această nereușită.

  Luka Modric, deși ajuns la 38 de ani, rămâne vedeta echipei. Proaspăt câștigător al unui alt titlu cu Real Madrid, fostul laureat al Balonului de Aur în era Messi- Cristiano Ronaldo, căpitanul Croației este unul dintre cei mai celebrați mijlocași ai generației sale. Deși probabil nu va rezista 90 de minute în fiecare meci, clasa și experiența sa ar putea fi vitale pentru echipa croată, dacă visează la o nouă performanță remarcabilă.

Croația la Euro 2024: O Ultimă Aventură pentru Luka Modric
Luka Modric

Lotul Croației pentru Euro 2024

  Portari:

Dominik Livakovic (Fenerbahçe), Ivica Ivusic (Cyprus Pafos), Nediljko Labrovic (Rijeka)

  Apărători:

Borna Sosa (Netherlands Ajax), Domagoj Vida (AEK Athens), Josip Juranovic (Union Berlin), Josip Stanisic (Bayer Leverkusen), Josip Sutalo (Netherlands Ajax), Josko Gvardiol (Manchester City), Marin Pongracic (Lecce), Martin Erlic (Sassuolo)

  Mijlocași:

Lovro Majer (VfL Wolfsburg), Luka Ivanusec (Netherlands Feyenoord), Luka Modric (Real Madrid), Luka Sucic (Red Bull Salzburg), Marcelo Brozovic (Al Nassr), Mario Pasalic (Atalanta), Martin Baturina (Dinamo Zagreb), Mateo Kovacic (Manchester City), Nikola Vlasic (Torino)

  Atacanți:

Andrej Kramaric (TSG Hoffenheim), Ante Budimir (Osasuna), Bruno Petkovic (Dinamo Zagreb), Ivan Perisic (Hajduk Split), Marco Pasalic (Rijeka), Marko Pjaca (Rijeka)

Banner Statistici Premium xpertbet
Taguri