Type to search

Stiri Euro 2024

Recorduri Doborâte de Lamine Yamal în Victoria Spaniei Împotriva Germaniei din Sferturile Euro 2024

Avatar of Xpert Bet
Share
Banner Statistici Premium xpertbet

Lamine Yamal, Fenomenul Spaniei și Barcelonei, Scrie Istorie

  La doar 16 ani, Lamine Yamal continuă să uimească lumea fotbalului, fiind o piesă esențială în victoria Spaniei cu 2-1 împotriva Germaniei în sferturile de finală ale Euro 2024. Tânărul atacant, născut în 2007, a devenit titular incontestabil pentru La Roja, după ce a impresionat în 2023 la Barcelona.

  În meciul de vineri, ale cărui ponturi Euro 2024 au fost dezvăluite recent de specialiștii în ponturi pariuri sportive, Yamal a contribuit decisiv la deschiderea scorului pentru Spania, oferind o pasă precisă lui Dani Olmo, care a finalizat cu un șut în colțul lung al porții adverse.

  Aceasta a fost a treia sa pasă decisivă la Euro 2024, după ce anterior mai asistase la golurile lui Dani Carvajal împotriva Croației și Fabian Ruiz în victoria împotriva Georgiei în optimi. Performanțele sale remarcabile l-au făcut pe Yamal primul adolescent care înregistrează trei pase decisive într-o singură ediție a Campionatului European sau a Cupei Mondiale, de la introducerea de statistici fotbal în 1966.

Recorduri Doborâte de Lamine Yamal în Victoria Spaniei Împotriva Germaniei din Sferturile Euro 2024
Adolescentul Yamal în luptă cu trei fotbaliști germani

Contribuții Importante și Recorduri Doborâte

  Lamine Yamal nu doar că este cel mai tânăr jucător din istoria naționalei Spaniei, dar și unul dintre cei mai prolifici, cu două goluri și nouă asistențe în 12 meciuri internaționale, toate aceste pase decisive venind în ultimele opt meciuri. Cu toate acestea, tânărul talent așteaptă încă să devină cel mai tânăr marcator din istoria turneului, record deținut de elvețianul Johan Vonlanthen, care a înscris la 18 ani și 141 de zile la Euro 2004.

  Performanțele lui Yamal au fost vitale pentru Spania în meciul cu Germania. După ce Olmo a deschis scorul, Florian Wirtz a egalat pentru nemți în minutul 89, ducând meciul în prelungiri. Totuși, Spania a reușit să evite loviturile de departajare datorită golului marcat de Mikel Merino în minutul 119, confirmând astfel calificarea în semifinală.

Recorduri Doborâte de Lamine Yamal în Victoria Spaniei Împotriva Germaniei din Sferturile Euro 2024
Mikel Merino

Provocările Spaniei pentru Semifinala cu Franța

  Spania se pregătește acum să înfrunte Franța, câștigătoarea Cupei Mondiale din 2018, în semifinale, dar se confruntă cu multiple probleme de lot. Pedri a fost forțat să părăsească terenul după doar opt minute din cauza unei accidentări grave provocate de germanul Toni Kroos.

  De asemenea, Dani Carvajal și Robin Le Normand vor lipsi din cauza suspendărilor, Carvajal fiind eliminat pentru cartonașul roșu primit în prelungiri, iar Le Normand fiind suspendat pentru acumularea de cartonașe galbene.

  În absența acestor jucători cheie, Dani Olmo s-a dovedit a fi un înlocuitor capabil pentru Pedri, iar Jesus Navas și Nacho Fernandez ar putea beneficia de suspendările celor doi titulari din defensivă. Antrenorul Luis de la Fuente va trebui să-și ajusteze strategia pentru a contracara puterea Franței și pentru a continua parcursul impresionant al Spaniei la acest turneu.

Recorduri Doborâte de Lamine Yamal în Victoria Spaniei Împotriva Germaniei din Sferturile Euro 2024
Dani Olmo
Banner Statistici Premium xpertbet
Taguri