Type to search

Stiri Euro 2024

Victorie Epică a Angliei la Euro 2024: Calificare în Semifinale După Penalty-uri

Avatar of Xpert Bet
Share
Banner Statistici Premium xpertbet

Pregătirea Tactică și Așteptările Fanilor

  Înaintea meciului, Anglia avea o medie de doar 0.93 xG (expected goals) per meci, una dintre cele mai mici din competiție. Schimbarea configurației echipei într-un sistem cu trei fundași, propusă de Gareth Southgate, a ridicat speranțele fanilor pentru un joc mai dinamic și ofensiv. Cu Bukayo Saka într-o poziție neobișnuită de fundaș dreapta și Kieran Trippier pe partea stângă, Anglia a adoptat o abordare ofensivă, având ca scop dominarea posesiei și pressing-ul asupra adversarilor.

  Decizia ulterioară a lui Southgate de a-l utiliza pe Saka într-un rol ofensiv s-a dovedit inspirată. În primele 30 de minute, Saka a fost cel mai periculos jucător al Angliei, completând trei driblinguri reușite și creând oportunități de atac. Totodată, Southgate i-a acordat lui Phil Foden libertatea de a se mișca pe tot terenul, generând un joc fluid și imprevizibil într-un meci ale cărui ponturi Euro 2024 au fost disponibile pe site-urile celor mai buni experți ponturi pariuri.

Victorie Epică a Angliei la Euro 2024: Calificare în Semifinale După Penalty-uri
Embolo deschide scorul pentru Elveția

Prima Repriză: Dominare Tactică, dar Fără Goluri

  În prima repriză, Anglia a arătat o soliditate defensivă remarcabilă, limitând Elveția la doar 0.08 xG și fără să permită niciun șut pe poartă. Deși Anglia a reușit să domine posesia și să preseze, tranzițiile rapide în atac au fost deficitare, rezultând într-un total de cinci șuturi nepericuloase, potrivit ultimelor statistici fotbal ale partidei.

  Phil Foden și ceilalți atacanți englezi au avut libertatea să se exprime, dar distanțele mari de parcurs în apărare au creat dificultăți în menținerea ritmului ofensiv. La pauză, deși Anglia a dominat, lipsa unor șuturi pe poartă reflecta dificultățile în finalizarea atacurilor.

Victorie Epică a Angliei la Euro 2024: Calificare în Semifinale După Penalty-uri
Saka a înscris golul care a trimis meciul în prelungiri

A Doua Repriză: Revenire Spectaculoasă

  După pauză, Elveția a crescut presiunea și a reușit să deschidă scorul prin Breel Embolo. Schimbările făcute de Southgate au fost decisive. Introducerea lui Luke Shaw, Eberechi Eze și Cole Palmer a dinamizat jocul Angliei, iar Bukayo Saka a reușit să egaleze cu un șut spectaculos de la marginea careului.

  Această egalare a fost a patra ocazie la Euro 2024 când Anglia a marcat cu primul lor șut pe poartă. Meciul a fost trimis în prelungiri, iar Anglia a continuat să reziste presiunii elvețiene, ducând partida la penalty-uri, așa cum anticipaseră numeroasele predicții fotbal cu privire la acest meci.

Victorie Epică a Angliei la Euro 2024: Calificare în Semifinale După Penalty-uri
Pickford apără primul penalty al seriei de cinci lovituri de departajare

Final de Infarct la Penalty-uri: Anglia Își Învinge Demonii

  Intrarea în seria de penalty-uri a fost un moment de mare tensiune, având în vedere istoria negativă a Angliei la acest capitol. Totuși, echipa actuală a demonstrat o mentalitate puternică. Jordan Pickford a salvat un penalty crucial, iar Palmer, Bellingham, Saka, Ivan Toney și Trent Alexander-Arnold au executat impecabil loviturile de la 11 metri.

  Victoria la penalty-uri a fost un moment de glorie pentru Anglia, care a reușit să depășească momentele dificile și să avanseze în semifinalele Euro 2024. Gareth Southgate a fost justificat în alegerile sale tactice, iar Saka, care a ratat un penalty în finala Euro 2020, a avut ocazia să se revanșeze pentru acel moment cu o performanță remarcabilă.

Victorie Epică a Angliei la Euro 2024: Calificare în Semifinale După Penalty-uri
Trent Alexander-Arnold transformă ultimul penalty de departajare și Anglia avansează în semifinale, unde va întâlni Olanda
Banner Statistici Premium xpertbet
Taguri