Type to search

Stiri Tenis

Provocările lui Rafael Nadal și Novak Djokovic Înainte de French Open 2024

Avatar of Xpert Bet
Share

Rafael Nadal: Ultimul 'Dans' la Roland Garros?

  Rafael Nadal speră să joace la French Open 2024, unde ar putea fi pentru prima dată în rolul de outsider, însă accidentările persistente amenință să umbrească ultima sa apariție la Grand Slam-ul pe care l-a dominat aproape două decenii.

 La 37 de ani, Nadal a câștigat 14 dintre cele 22 de titluri majore la Paris, sărind peste ediția din 2023 din cauza unei accidentări la șold care a necesitat o intervenție chirurgicală. Deși a revenit în ianuarie, o nouă accidentare musculară i-a încetinit progresul, iar eșecurile recente au ridicat semne de întrebare asupra formei sale.

  După o înfrângere în turul doi la Barcelona, Nadal a surprins plăcut ajungând în turul patru la Madrid, dar o înfrângere zdrobitoare în fața lui Hubert Hurkacz la Roma a diminuat speranțele sale înainte de Roland Garros. Nadal a declarat că, deși se confruntă cu probleme fizice, nu este încă pregătit să renunțe la cel mai important eveniment din cariera sa.

  Spiritul său de luptător a fost mereu evident, dar acum riscă să fie eliminat prematur la turneul său de suflet, unde a pierdut doar de trei din 115 meciuri jucate, conform ultimelor statistici tenis din circuitul ATP. Nadal vrea să fie amintit nu doar pentru rezultatele sale, ci și ca un exemplu de respect și integritate.

Novak Djokovic: În Căutarea Redresării după Un Sezon Dificil

  Novak Djokovic speră să depășească o accidentare ciudată la cap și să-și redreseze sezonul la French Open, unde trebuie să-și apere titlul, păstrîndu-și poziția de lider mondial după ecest turneu celebru, ale cărui ponturi tenis sunt publicate zilnic de cei mai buni experți ponturi pariuri.

 Campionul a 24 titluri de Grand Slam a câștigat anul trecut al treilea trofeu la Roland Garros în absența lui Nadal, dar a avut dificultăți în a-și menține dominația în acest sezon. Eșecul din semifinale la Australian Open și eliminarea timpurie la Indian Wells au ridicat semne de alarmă.

  Înfrângerea surprinzătoare în fața lui Casper Ruud la Monte Carlo și apoi în fața lui Alejandro Tabilo la Roma au amplificat îngrijorările. Deși scanările medicale au arătat că nu are o accidentare gravă, Djokovic ar putea ajunge la Paris nepregătit complet.

  Ascensiunea lui Jannik Sinner și a lui Carlos Alcaraz adaugă presiune suplimentară. Djokovic a renunțat la colaborarea cu antrenorul său de lungă durată, Goran Ivanisevic, pentru a-și regăsi forma optimă pentru French Open, Wimbledon și Jocurile Olimpice de la Paris.

  Fanii tenisului speră ca Djokovic să-și poată îmbunătăți jocul pentru a câștiga al patrulea titlu la French Open și să devină liderul absolut al Grand Slam-urilor. Cu toate acestea, provocările nu lipsesc, iar viitorul său în fruntea clasamentului mondial este pus sub semnul întrebării de noii pretendenți la „tron”.

Provocările lui Rafael Nadal și Novak Djokovic Înainte de French Open 2024
Alcaraz și Sinner sunt hotărâți să-l detroneze pe Djokovic
Taguri