Type to search

Stiri Diverse

Problemele Asistenței La Copa America: O Avertizare Pentru Cupa Mondială 2026

Avatar of Xpert Bet
Share
Banner Statistici Premium xpertbet

Asistență Redusă La Meciuri Importante

  Pe măsură ce Copa America intră în faza eliminatorie, atenția asupra terenului este umbrită de prezența scăzută a spectatorilor la mai multe meciuri din turneul desfășurat în Statele Unite, un motiv de îngrijorare cu doi ani înainte de găzduirea Cupei Mondiale.

  Favoritele turneului, precum campioana en-titre Argentina și Brazilia, au avansat în sferturile de finală jucând pe stadioane pline, însă echipele mai puțin cunoscute au jucat pe arene pe jumătate goale. Statele Unite, care vor co-găzdui Cupa Mondială din 2026 împreună cu Mexic și Canada, nu au reușit să umple arenele nici măcar pentru propriile meciuri din grupă.

  Primul meci al Statelor Unite împotriva Boliviei, jucat pe AT&T Stadium din Arlington (Texas) cu o capacitate de 80.000 de locuri, a atras mai puțin de 48.000 de fani, deși echipa gazdă a câștigat cu 2-0. În al doilea meci, doar 59.145 de fani au fost prezenți în Mercedes-Benz Stadium din Atlanta, care are o capacitate de 71.000 de locuri, potrivit recentelor statistici fotbal americane.

  Pe Arrowhead Stadium din Kansas City, numărul spectatorilor a fost mult sub capacitate, în timp ce Statele Unite au pierdut împotriva Uruguayului și au fost eliminate din turneu. 

Comparații cu Euro 2024 și Prețurile Biletelor

  Contrastul este evident comparând cu Euro 2024 din Germania, unde meciurile s-au jucat în arene pline, cu o medie de 50.000 de spectatori pe meci în faza grupelor. Cu toate acestea, prezența scăzută la meciurile din SUA nu poate fi atribuită lipsei de interes, deoarece ultimul meci din grupă al Statelor Unite împotriva Uruguayului a atras audiențe record la televiziune, confirmând ultimele predicții fotbal americane.

  CONMEBOL, organizatorul turneului Copa America, a anunțat că a vândut un milion de bilete până la încheierea fazei grupelor. Totuși, organizarea meciurilor în arene masive de NFL (fotbal american) în loc de stadioane dedicate fotbalului a dus la atmosfere diminuate la aceste jocuri.

  Condițiile meteo extreme și prețurile ridicate ale biletelor au contribuit și ele la prezența redusă a spectatorilor. La Euro 2024, fanii au putut cumpăra bilete pentru sfertul de finală între Spania și Germania – meci ale cărui ponturi pariuri sunt expuse online de experți ponturi pariuri – la prețuri începând de la 60 de euro, în timp ce la Copa America, prețurile pentru meciuri similare au început de la 110 dolari (aproximativ 102 euro).

Problemele Asistenței La Copa America: O Avertizare Pentru Cupa Mondială 2026

Tribune Goale, Însă Audiență Record

  Diferențele logistice sunt, de asemenea, evidente. Germania, situată în centrul Europei, are toate arenele ușor accesibile, în timp ce fanii din Copa America trebuie să cheltuie sume mari pe bilete de avion pentru a-și urmări echipele favorite. CONMEBOL, însă, este pe cale să vândă 1,5 milioane de bilete până la finalul turneului, la fel ca în ediția Centenario din 2016, desfășurată tot în SUA.

  În ciuda eșecului echipei gazdă pe teren, interesul publicului pentru naționala SUA a fost mare. Meciul final din grupă împotriva Uruguayului a atras o audiență medie de 3,78 milioane de telespectatori pe FS1, cea mai mare audiență pentru un meci de fotbal non-Cupa Mondială în SUA. Audiența maximă a fost de 4,87 milioane de telespectatori la ultimele faze ale meciului.

Banner Statistici Premium xpertbet
Taguri