Type to search

Stiri Diverse

Barcelona și Joao Cancelo: Prioritatea Transferului Verii pentru Catalani

Avatar of Xpert Bet
Share
Banner Statistici Premium xpertbet

Barcelona Îl Vrea pe Cancelo pe Termen Lung

  Barcelona îl consideră pe Joao Cancelo o prioritate pentru transferurile din această vară, dar clubul catalan este puțin probabil să-l poată achiziționa definitiv pe apărătorul lui Manchester City. În sezonul 2023-24, Cancelo a jucat la Barcelona sub formă de împrumut, având 42 de apariții în toate competițiile, cu patru goluri și cinci pase decisive, potrivit ultimelor statistici fotbal spaniole. Internaționalul portughez a fost adus ca fundaș dreapta, dar a jucat adesea și pe partea stângă din cauza accidentării lui Alejandro Balde.

  Deși se așteaptă ca Joao Cancelo să se întoarcă la antrenamentele de pre-sezon cu Manchester City, se pare că el nu face parte din planurile pe termen lung ale antrenorului Pep Guardiola. După un conflict cu Guardiola, Cancelo a petrecut a doua jumătate a sezonului 2022-23 împrumutat la Bayern Munchen, iar City este dornic să-l vândă în această vară. Conform unor ponturi fotbal dezvăluite de publicația spaniolă Mundo Deportivo, Barcelona dorește să-l împrumute din nou pe Cancelo, din cauza problemelor financiare, dar City preferă o vânzare definitivă.

Barcelona și Joao Cancelo: Prioritatea Transferului Verii pentru Catalani
Cancelo a avut un conflict cu Guardiola când juca pentru Manchester City

Importanța lui Cancelo pentru Barcelona

  Joao Cancelo s-a alăturat lui Manchester City de la Juventus în 2019 și a avut 154 de apariții în toate competițiile pentru „Cetățeni”, câștigând trei titluri în Premier League și o Cupă EFL. În prima jumătate a sezonului 2022-23, a făcut 26 de apariții pentru clubul englez, dar a fost lăsat să plece la Bayern în începutul anului 2023. La Barcelona, în sezonul 2023-24, Cancelo a fost un jucător cheie, cu 42 de apariții, dintre care 32 în La Liga și 10 în Liga Campionilor.

  Cancelo a contribuit cu două goluri și patru pase decisive în La Liga și cu două goluri și o pasă decisivă în Liga Campionilor. Abilitatea sa de a juca atât ca fundaș dreapta, cât și stânga, l-a făcut și mai important pentru Barcelona, mai ales după accidentarea lui Balde. Flexibilitatea sa în teren este esențială pentru posibilele schimbări de formare ale noii echipe sub noul antrenor Hansi Flick, așa cum arată recentele predicții fotbal spaniole.

Barcelona și Joao Cancelo: Prioritatea Transferului Verii pentru Catalani
Joao Cancelo la Euro 2024

Viitorul lui Cancelo: Împrumut sau Transfer Permanent?

  Cu toate acestea, dacă Manchester City nu este dispus să accepte un alt împrumut, Barcelona ar putea fi nevoită să caute alte opțiuni pentru un nou apărător. Deși catalanii rămân hotărâți să-l păstreze pe Cancelo, situația financiară a clubului complică lucrurile. Posibilitatea unui transfer permanent este redusă, iar dacă City insistă pe această variantă, Barca va trebui să exploreze alte piste.

  Cancelo a fost o piesă importantă pentru Barcelona în sezonul trecut și ar aduce o mare flexibilitate echipei în noua campanie sub conducerea lui Flick. Cu toate acestea, fără un nou acord de împrumut, viitorul său la club rămâne incert, iar Barcelona trebuie să ia o decizie rapidă pentru a-și asigura un apărător de valoare pentru sezonul viitor.

Barcelona și Joao Cancelo: Prioritatea Transferului Verii pentru Catalani
Joao Cancelo este apreciat la Barcelona pentru prestațiile sale
Banner Statistici Premium xpertbet
Taguri