Type to search

Stiri MotorSport

Prima Pramac Racing: Posibila Trecere de la Ducati la Yamaha în 2024

Avatar of Xpert Bet
Share
Banner Statistici Premium xpertbet

Deciziile Ducati Influențează Viitorul Echipei Prima Pramac Racing

  Echipa Prima Pramac Racing, cunoscută pentru colaborarea sa cu Ducati, ar putea deveni echipa satelit a lui Yamaha în 2024, în funcție de deciziile luate de Ducati. În prezent, echipa este gestionată de Paolo Campinoti și Gino Borsoi, cu implicarea lui Fonsi Nieto.

  Totul depinde de alegerea Ducati pentru partenerul lui Francesco Bagnaia în echipa oficială Lenovo Ducati. Dacă Jorge Martin, liderul actual al campionatului și vicecampionul de anul trecut, nu este selectat, este posibil ca echipa să treacă la motocicletele Yamaha M1, conform recentelor ponturi motorsport din lumea MotoGP.

  O posibilă mutare la Yamaha este considerată mai probabilă dacă Ducati nu îl alege pe Martin și dacă Marc Marquez, renumit pentru palmaresul său impresionant și revenirea sa fizică după multiple intervenții chirurgicale, nu îl înlocuiește pe Martin. Alegerea lui Enea Bastianini ar menține stabilitatea în echipa Ducati, în timp ce dorința de a aduce un pilot de talia lui Marquez ar putea schimba complet dinamica echipei.

Prima Pramac Racing: Posibila Trecere de la Ducati la Yamaha în 2024
Marc Marquez

Impactul asupra Relației dintre Ducati și Prima Pramac Racing

  Dacă Marc Marquez este selectat de Ducati, Prima Pramac ar putea rămâne echipa satelit a Ducati, cu Marquez având o motocicletă oficială de ultimă generație și cu Fermin Aldeguer ca partener, utilizând o motocicletă din anul precedent. În cazul în care Martin nu este selectat și rămâne la echipa Prima Pramac Racing, este posibil ca această echipă să continue colaborarea cu Ducati.

  Totuși, dacă Martin decide să părăsească echipa în cazul în care nu este promovat la echipa oficială, trecerea la Yamaha devine o opțiune mai viabilă. Yamaha ar putea încerca să colaboreze cu echipa Gresini, deși aceasta și-a exprimat dorința de a rămâne cu Ducati, potrivit ultimelor predicții motorsport din circuitul MotoGP.

  O contribuție financiară semnificativă din partea Yamaha ar putea influența decizia Gresini, dar această colaborare depinde și de capacitatea lui Yamaha de a oferi motociclete competitive pentru sezonul 2025. Gigi Dall’Igna, directorul tehnic Ducati, are sarcina dificilă de a decide soarta acestor echipe și de a naviga complexitățile strategice care ar putea afecta nu doar fabrica Ducati, ci și viitorul echipei satelit Yamaha în MotoGP.

Prima Pramac Racing: Posibila Trecere de la Ducati la Yamaha în 2024
Jorge Martin
Banner Statistici Premium xpertbet
Taguri