Type to search

Stiri Euro 2024

Performanță Istorică: România Ajunge în Optimi la Euro 2024

Avatar of Xpert Bet
Share
Banner Statistici Premium xpertbet

România: O Echipă Tânără și Plină de Promisiuni

  Sub conducerea antrenorului Edward Iordănescu, fiul fostului selecționer Anghel Iordănescu, România a fost neînvinsă în calificări. Debutul la Euro 2024 a fost spectaculos, cu o victorie clară, 3-0, împotriva Ucrainei. Tinerii jucători au arătat un potențial enorm, deși au terminat pe locul al doilea în grupă, după o înfrângere cu 2-0 în fața Belgiei și un egal, 1-1, cu Slovacia.

  Cu toate acestea, în optimi, România a fost depășită de Olanda, care a demonstrat o experiență și o calitate superioare, câștigând cu 3-0 într-un meci ale cărui ponturi Euro 2024 au fost expuse public de experți ponturi pariuri. Din cei 26 de jucători ai lotului României, 16 aveau 26 de ani sau mai puțin, participând la primul lor turneu major, după ce România nu s-a calificat la Euro 2020. Experiența acumulată va fi extrem de valoroasă pentru viitor.

Performanță Istorică: România Ajunge în Optimi la Euro 2024
Edward Iordănescu

Viitorul Fotbalului Românesc

  Viitorul selecționerului Edward Iordănescu este încă incert, dar el și-a exprimat dorința de a rămâne și a contribui la dezvoltarea echipei. Gheorghe Hagi, fost internațional român și tatăl lui Ianis Hagi, unul dintre jucătorii tineri importanți, vede un viitor puternic pentru echipă. Ianis a jucat pe flancul stâng împotriva Olandei, contribuind la evoluția echipei.

  Gheorghe Hagi a felicitat jucătorii, antrenorii și suporterii pentru performanțele lor, subliniind că România a revenit în prim-planul fotbalului european. „Trebuie să fim mândri. Avem nevoie de mai multă încredere și personalitate. Mai mulți jucători au arătat lucruri foarte bune la Euro. Sunt mândru de întreaga echipă românească.”

Performanță Istorică: România Ajunge în Optimi la Euro 2024
Gheorghe Hagi la un meci „old-boys” între România „Generației de Aur” și o „Selecționată Mondială”, pe Arena Națională

Nevoia de Îmbunătățire în Atac

  Una dintre zonele în care România speră să se îmbunătățească este atacul. Dintre cele 16 echipe care au ajuns în fazele eliminatorii, doar Slovacia și Georgia au avut mai puține atacuri și șuturi decât România, cu doar 15 șuturi pe poartă în cele patru meciuri, conform ultimelor statistici fotbal europene. Antrenorul Iordănescu a subliniat importanța inspirației pe care tinerii jucători o pot aduce noii generații.

  El a vorbit despre unitatea și coeziunea dintre români și echipa națională, văzând în aceasta un nou început. „Sunt sigur că, indiferent de ce se întâmplă cu mine și cu situația mea, această echipă are puterea de a avea un viitor bun. Ne dorim să ajungem la Cupa Mondială din 2026. Este foarte important să avem două calificări consecutive.”

Banner Statistici Premium xpertbet
Taguri