Olandezii Trebuie să Învețe din Lecția Austriei la Euro 2024
Realitatea Dificilă a Olandei
Olanda avea mari speranțe la Campionatul European din Germania, însă înfrângerea cu 3-2 în fața Austriei, la Berlin, le-a adus o trezire dură la realitate. Cu toate că au acumulat patru puncte în primele două meciuri, acest lucru a fost suficient pentru a le asigura progresul în optimile de finală, însă ca unul dintre „perdanții norocoși” și nu ca o echipă care intră în fazele eliminatorii cu elan.
Vedeta atacului olandez, Memphis Depay, a criticat abordarea echipei în joc, subliniind că presiunea și poziționarea fără minge trebuie îmbunătățite. Depay a evidențiat agresivitatea Austriei și a insistat că Olanda are toate calitățile necesare pentru a juca la fel de ofensiv, confirmând ultimele predicții fotbal europene.
Această înfrângere neașteptată a generat un val de critici din partea presei și suporterilor, care au condamnat lipsa de energie a echipei. Fostul internațional Rafael van der Vaart a descris prestația drept „dramatică și incredibil de proastă”, comparând echipa cu un club amator de top în ceea ce privește spațiile lăsate adversarului. Antrenorul Ronald Koeman a fost de acord, subliniind că lipsa poziționării defensive și agresivității a dus la o prestație slabă.
Olanda: Decizii Controversate și Lecții de Învățat
Ronald Koeman, vizibil iritat de la începutul meciului, a luat decizia dramatică de a-l scoate pe mijlocașul defensiv Joey Veerman după doar 35 de minute, într-un meci ale cărui ponturi bune au fost expuse online de experți ponturi pariuri. Koeman a explicat că Veerman, de obicei un pasator de calitate, pierdea mingea prea ușor în fața adversarului.
Decizia a fost întâmpinată cu lipsă de simpatie pentru Veerman, care a fost esențial în succesul echipei PSV Eindhoven în campionatul olandez. Expertul TV olandez Pierre van Hooijdonk a comentat că un jucător știe când turneul s-a terminat pentru el, subliniind că Veerman a avut două șanse și nu a reușit să le valorifice.
Înfrângerea a subliniat nevoia echipei de a-și schimba abordarea și de a învăța din lecția oferită de Austria. Pentru a avea succes în continuare, Olanda trebuie să devină mai agresivă și să-și îmbunătățească jocul fără minge. Deși criticile au fost dure, ele oferă și o oportunitate pentru „portocalii” de a se redresa și de a-și demonstra potențialul în faza următoare ale competiției, unde vor întâlni România, una din surprizele păcute de la Euro 2024.