Type to search

Stiri Euro 2024

Merino Trimite Spania în Semifinalele Euro 2024 cu O Ultimă Lovitură de Cap

Avatar of Xpert Bet
Share
Banner Statistici Premium xpertbet

Merino, Eroul Surprinzător al Spaniei

  Mikel Merino a fost eroul neașteptat al Spaniei, cu un gol marcat în minutul 119, care a trimis echipa sa în semifinalele Euro 2024. Lovitura de cap a lui Merino, doar al doilea său gol internațional, a eliminat echipa gazdă, Germania, într-unul dintre cele mai palpitante meciuri ale turneulu, ale cărui ponturi Euro 2024 au fost prezente online prin bunăvoința celor mai puni experți ponturi pariuri..

  Toate cele trei goluri din meci au fost înscrise de rezerve, Dani Olmo deschizând scorul în a doua repriză, urmat de un gol târziu al lui Florian Wirtz, care a dus meciul în prelungiri. Cu toate acestea, Merino a fost cel care a evitat o confruntare cu Germania la loviturile de departajare, cunoscută pentru succesul său în aceste situații.

Merino Trimite Spania în Semifinalele Euro 2024 cu O Ultimă Lovitură de Cap
Merino înscrie golul decisiv cu o lovitură de cap bine plasată

Tinerețe versus Experiență

  Echipele Spaniei și Germaniei au fost considerate cele mai bune ale turneului până în sferturile de finală. Germania a avut un prim unsprezece cu o vârstă medie de aproape 30 de ani, în timp ce Spania avea o echipă cu peste trei ani mai tânără, potrivit recentelor statistici fotbal europene.

  Din păcate, Spania a suferit o lovitură grea când Pedri, tânărul star de 21 de ani, a fost forțat să iasă din joc după doar opt minute din cauza unei accidentări. În prima repriză, Spania a dominat statisticile cu opt șuturi la poartă față de trei ale Germaniei, însă fără să reușească să înscrie. În a doua repriză, Dani Olmo a marcat pentru Spania, reușind al doilea său gol în competiție.

Merino Trimite Spania în Semifinalele Euro 2024 cu O Ultimă Lovitură de Cap
Dani Olmo a deschis scorul și a centrat perfect la golul decisiv marcat de Merino

Wirtz Salvează Germania Temporar

  Germania a găsit o cale de a reveni în joc prin introducerea lui Niclas Füllkrug, care a fost aproape de a egala în minutul 77. Cinci minute mai târziu, Kai Havertz a trimis mingea peste bară după o degajare greșită a portarului spaniol, ratând o șansă importantă.

  Florian Wirtz a fost cel care a adus speranța pentru Germania, înscriind dintr-o pasă cu capul a lui Joshua Kimmich, devenind astfel cel mai tânăr marcator al Germaniei într-un meci de eliminare la Campionatul European. În ultimele momente ale timpului regulamentar, Thomas Müller a ratat o șansă de a marca, prelungind suferința Germaniei în acest turneu.

Merino Trimite Spania în Semifinalele Euro 2024 cu O Ultimă Lovitură de Cap
Florian Wirtz a egalat în penultimul minut al timpului regulamentar, trimițând meciul în prelungiri

Lovitura Finală a lui Merino

  În prelungiri, ambele echipe au avut ocazii, dar Merino a fost cel care a decis calificarea Spaniei în semifinale. Dani Olmo a oferit o centrare precisă, iar Merino a trimis o lovitură de cap perfectă în poarta Germaniei, făcând liniște în Stuttgart. Germania a avut o ultimă ocazie prin Füllkrug, dar lovitura sa de cap a trecut puțin pe lângă poarta spaniolilor,

  Această înfrângere a continuat tradiția dezamăgirilor pentru națiunile gazdă la Campionatul European, Germania devenind prima gazdă eliminată în sferturi de finală de la Euro. De asemenea, cariera strălucită a lui Toni Kroos s-a încheiat trist, fără a adăuga un titlu european la palmaresul său impresionant.

  Conform ultimelor predicții fotbal de la Euro 2024, Spania are șansa să devină cea mai de succes echipă din istoria Campionatului European, cu doar două meciuri despărțindu-i de al patrulea titlu. În ciuda numeroaselor suspendări după victoria din această seară, supercomputerul Opta îi vede pe spanioli ca favoriți la câștigarea turneului, cu o probabilitate de 35.4%. Pe baza performanțelor lor de până acum la Euro 2024, puțini ar putea să contrazică acest pronostic.

Merino Trimite Spania în Semifinalele Euro 2024 cu O Ultimă Lovitură de Cap
Când toată lumea aștepta loviturile de departajare, Merino s-a înălțat și a trimis mingea cu capul în poarta lui Neuer, spulberând visele germanilor
Banner Statistici Premium xpertbet
Taguri