Type to search

Stiri Euro 2024

Franța Avansează în Semifinalele Euro 2024 după o Dramatică Victorie la Penalty-uri

Avatar of Xpert Bet
Share
Banner Statistici Premium xpertbet

Un Meci Fără Scântei pe Parcursul Celor 120 de Minute

  Franța a reușit să se califice în semifinalele Euro 2024 după ce a învins Portugalia cu 5-3 la loviturile de departajare, într-un meci desfășurat la Hamburg, care a fost marcat de lipsa evenimentelor pe parcursul celor 120 de minute. Din primul minut, ambele echipe au dat impresia că sunt mulțumite să joace pentru penalty-uri, alegând un stil de joc pragmatic, așa cum arătau și ultimele predicții fotbal de la Euro 2024.

  Prima repriză a fost una de uitat, cu puține momente demne de menționat. Portugalia a încercat să fie mai ofensivă în debutul meciului, utilizând flancul stâng prin Rafael Leao și Nuno Mendes, care păreau cele mai bune opțiuni de a pune presiune pe apărarea franceză. Franța, de asemenea, a avut câteva momente de strălucire individuală, cum ar fi incursiunile rapide ale lui Kylian Mbappe și șutul de la distanță al lui Theo Hernandez, dar în general, a fost o repriză lipsită de acțiune.

Franța Avansează în Semifinalele Euro 2024 după o Dramatică Victorie la Penalty-uri
Hernandez a transformat ultimul penalty pentru Franța, trimițându-și echipa într-o semifinală cu Spania

O Repriză Secundă Mai Dinamică

  A doua repriză a început cu mai multă energie, Mbappe având o ocazie rapidă în colaborare cu N’Golo Kante, dar șutul său a fost parat de Diogo Costa. Portugalia a avut cea mai mare ocazie a serii în minutul 60, când Bruno Fernandes a șutat puternic, dar Mike Maignan a reușit să apere. Decizia lui Roberto Martinez de a-i scoate pe Fernandes și Cancelo în minutul 75 a fost surprinzătoare, având în vedere influența lor în joc.

  Pe măsură ce meciul avansa, Franța a început să arate mai multă inițiativă ofensivă, cu Jules Kounde creând o ocazie pentru Randal Kolo Muani, dar șutul acestuia a fost pe lângă. Intrarea lui Ousmane Dembele a adus un plus de creativitate pentru francezi, acesta creând mai multe ocazii decât orice alt jucător, dar nici el nu a reușit să deschidă scorul într-un meci ale cărui ponturi Euro 2024 au fost expuse pe site-urile celor mai buni experți ponturi pariuri.

Franța Avansează în Semifinalele Euro 2024 după o Dramatică Victorie la Penalty-uri
Dembele a fost desemnat omul meciului

Prelungiri fără Goluri și Penalty-uri Decisive

  Cu meciul ajuns în prelungiri, Franța încă nu reușise să înscrie dintr-un total de 86 de șuturi non-penalty pe parcursul turneului. Portugalia, de asemenea, nu a reușit să marcheze pentru al treilea meci consecutiv, un record negativ în istoria lor la turneele majore. Prelungirile au fost, în mare parte, inutile, ducând inevitabil la loviturile de departajare.

  În cele din urmă, Franța a avut nervii mai tari la penalty-uri. Joao Felix a fost singurul care a ratat, în timp ce francezii au transformat toate loviturile. Portarul portughez Diogo Costa nu a reușit să repete performanța din meciul cu Slovenia, iar Franța a avansat în semifinale, unde va întâlni Spania.

Franța Avansează în Semifinalele Euro 2024 după o Dramatică Victorie la Penalty-uri
Diogo Costa nu a mai reușit performanța din meciul cu Slovenia

Întrebări Despre Viitorul lui Cristiano Ronaldo

  Unul dintre subiectele principale înainte de meci a fost dacă Cristiano Ronaldo ar trebui să înceapă ca titular. Ronaldo a avut trei șuturi, dar cel mai bun a fost ratat în prelungiri, iar prestația sa a părut deconectată de restul echipei.

  Cu 10 goluri în 9 meciuri de turneu major între 2018 și 2022, potrivit recentelor statistici fotbal europene, Ronaldo nu a mai reușit să înscrie în ultimele nouă apariții la Mondiale sau Euro. Rămâne de văzut dacă acesta a fost sau nu ultimul său meci pentru Portugalia.

Franța Avansează în Semifinalele Euro 2024 după o Dramatică Victorie la Penalty-uri
Cristiano Ronaldo încurajându-l pe Pepe, care a făcut un meci excepțional la 41 de ani
Banner Statistici Premium xpertbet
Taguri