Type to search

Stiri Euro 2024

Luka Modric și Lamine Yamal la Euro 2024: Recorduri și Talente În Ascensiune

Avatar of Xpert Bet
Share
Banner Statistici Premium xpertbet

Luka Modric Egalează Recordul lui Cristiano Ronaldo

  Luka Modric, starul Real Madrid, a egalat recordul lui Cristiano Ronaldo pentru cele mai multe apariții în edițiile Campionatului European, jucând împotriva Spaniei în deschiderea Euro 2024. Modric a fost inclus în echipa de start a Croației și a purtat banderola de căpitan, jucând 65 de minute într-o înfrângere cu 3-0 în fața Spaniei, meci ale cărui ponturi pariuri au fost oferite pariorilor de aceiași experți ponturi pariuri.

  Deși rezultatul a fost demoralizant, Modric a devenit al doilea jucător, după fostul său coechipier de la Real Madrid, Cristiano Ronaldo, care a participat la cinci ediții diferite ale Campionatului European. Ronaldo a atins acest record la Euro 2020 și urmează să-l depășească în curând, fiind pregătit să joace marți în a șasea sa campanie Euro cu Portugalia, împotriva Cehiei.

  Conform ultimelor statistici fotbal europene, Modric și-a făcut debutul la Euro în 2008, când Croația a ajuns în sferturile de finală. În 2012, echipa sa a fost eliminată din faza grupelor, iar în ultimele două ediții au ajuns până în optimile de finală. Vicecampionii Mondiali din 2018 vor juca următorul meci miercuri, într-un duel crucial cu Albania, ambele combatante pierzând primul meci.

Luka Modric și Lamine Yamal la Euro 2024: Recorduri și Talente În Ascensiune
Luka Modric

Lamine Yamal: Minunea de la Barcelona

  Lamine Yamal, tânărul talent de la Barcelona, „nu poate fi comparat cu nimeni”, spune fostul internațional spaniol Fernando Llorente, deoarece „nici măcar Lionel Messi nu era la acest nivel la acea vârstă”. Yamal, care a urmat calea lui Messi din faimoasa academie La Masia din Catalonia, continuă să rescrie cărțile de istorie a fotbalului la doar 16 ani.

  După ce a stabilit deja mai multe recorduri cu Barcelona și Spania, acum a devenit cel mai tânăr jucător care a început un meci de Campionat European și a oferit o pasă decisivă în acel turneu. Aceste realizări au fost obținute în meciul de deschidere al Euro 2024 împotriva Croației, Yamal impresionând în victoria cu 3-0 a Spaniei. Tânărul talent va împlini doar 17 ani pe 13 iulie, și atinge deja culmi remarcabile pentru vârsta sa.

  Yamal și-a făcut debutul la echipa de seniori a Barcelonei la 15 ani și a depășit deja 50 de apariții competitive pentru gigantul din Liga. El are opt selecții și două goluri pentru echipa națională, comparativ cu optori câștigătorul Balonului de Aur, Messi, care sunt inevitabile.

Luka Modric și Lamine Yamal la Euro 2024: Recorduri și Talente În Ascensiune
Lamine Yamal
Banner Statistici Premium xpertbet
Taguri