Type to search

Stiri Diverse

Iran vs. Uzbekistan: Duel Exploziv pentru Supremație în Calificările Cupei Mondiale 2026

Avatar of Xpert Bet
Share
Banner Statistici Premium xpertbet

Iran și Uzbekistan: Duel pentru Primul Loc în Grupa E

  Iran și Uzbekistan se vor înfrunta marți într-un meci crucial din calificările pentru Cupa Mondială 2026, ambele echipe având câte 13 puncte din cinci meciuri. Cu toate acestea, Iranul are un avantaj datorită golaverajului pozitiv. Echipa națională a Iranului a făcut pași importanți spre a patra participare consecutivă la Cupa Mondială, asigurându-și locul în a treia etapă a calificărilor fără prea mari dificultăți.

  Conform ultimelor statistici fotbal asiatice, campania Iranului a început cu o victorie împotriva naționalei din Hong Kong și un egal împotriva Uzbekistanului, urmate de victorii consecutive împotriva Turkmenistanului. Iran a avut o altă evoluție de succes în meciul de joi împotriva Hong Kong-ului, datorită unui hat-trick al lui Mehdi Taremi și unui gol marcat de Sardar Azmoun.

  Deși nu mai au multe mize în joc, echipa gazdă va dori să câștige onoarea de a avansa ca lideri ai grupei, știind că un egal va fi suficient pentru a-și asigura prima poziție. Șansele lor de a obține un astfel de rezultat sunt ridicate, având în vedere că nu au pierdut în ultimele 21 de meciuri pe teren propriu în calificările pentru Cupa Mondială.

Iran vs. Uzbekistan: Duel Exploziv pentru Supremație în Calificările Cupei Mondiale 2026
Amir Ghalenoei

Uzbekistan: În Căutarea Primei Calificări la Cupa Mondială

  Uzbekistan este la un pas de a-și îndeplini visul de a se califica pentru prima dată la Cupa Mondială, după ce a egalat punctajul Iranului și a trecut în a treia etapă a calificărilor. Echipa lui Srecko Katanec a obținut patru puncte din primele două meciuri, urmate de victorii în ambele întâlniri cu Hong Kong-ul. Aceștia au înregistrat o a treia victorie consecutivă în calificări în meciul de joi împotriva Turkmenistanului, cu Husniddin Aliqulov, Oston Urunov și Sherzod Nasrullaev marcând în victoria cu 3-1.

  Uzbekistan va ținti o altă victorie în meciul de marți, încercând să depășească Iranul și să revendice primul loc în Grupa E. Cu toate acestea, speranțele lor de a obține toate cele trei puncte vor fi temperate de faptul că nu au învins Iranul din noiembrie 2012.

  Apărătorul iranian Hossein Kanaanizadegan este probabil să revină în echipă după ce a servit o suspendare de un meci pentru acumularea de cartonașe galbene. Există, de asemenea, posibilitatea ca fundașul stânga de la Adana Demirspor, Milad Mohammadi, să primească o șansă de a începe titular într-un meci ale cărui ponturi bune sunt disponibile pe site-urile celor mai buni experți ponturi pariuri.

  Îmbărbătat de hat-trick-ul său, Taremi va căuta să își adauge la cele 48 de goluri internaționale în confruntarea cu Uzbekistanul, confirmând recentele predicții fotbal asiatice. Între timp, apărătorul uzbec Farrukh Sayfiev este setat să revină în echipă, după ce a servit o suspendare de un meci pentru două cartonașe galbene acumulate în calificări. Golgeterul all-time al Uzbekistanului, Eldor Shomurodov, va avea ocazia să își îmbunătățească cele 40 de goluri marcate pentru țara sa.

Iran vs. Uzbekistan: Duel Exploziv pentru Supremație în Calificările Cupei Mondiale 2026
Srecko Katanec

Formații probabile

  Iran:

Niazmand; Yousefi, Kanaanizadegan, Khalilzadeh, Mohammadi; Ghorbani; Jahanbakhsh, Ghoddos, Ghayedi; Azmoun, Taremi

  Uzbekistan:

Yusupov; Khusanov, Eshmurodov, Ashurmatov; Sayfiev, Khamrobekov, Shukurov, Turgunboev; Masharipov, Urunov, Shomurodov

Banner Statistici Premium xpertbet
Taguri