Type to search

Stiri Tenis

Iga Swiatek: De la Regina Zgurii la Campioană pe Iarbă?

Avatar of Xpert Bet
Share
Banner Statistici Premium xpertbet

Swiatek: Supremație pe Zgură

  Iga Swiatek, numărul unu în clasamentul WTA, și-a consolidat poziția de cea mai bună jucătoare de tenis din lume câștigând al treilea său French Open consecutiv și al cincilea titlu de Grand Slam. Cu patru titluri la French Open și un trofeu la U.S. Open, Swiatek a demonstrat că poate excela pe zgură și teren rapid. Deși a fost aproape imbatabilă pe zgură, incluzând victorii în fața Arynei Sabalenka în finalele de la Madrid și Roma, iar mai târziu triumful asupra Jasminei Paolini la Roland Garros, iarba rămâne terenul său vulnerabil.

  Swiatek nu a ajuns niciodată într-o finală pe iarbă, cu toate că a câștigat 22 de titluri la simplu pe alte suprafețe, potrivit recentelor statistici tenis din circuitul WTA. Inspirația pentru a învinge pe iarbă ar putea veni de la Rafael Nadal, care a câștigat pentru prima dată la Wimbledon în 2008, după ce a obținut al patrulea său titlu la Roland Garros. Swiatek speră să îmbunătățească performanța de anul trecut, când a ajuns în sferturile de finală la Wimbledon, dar a ales să nu participe la turneele de pregătire din această lună pentru a-și menține condiția fizică.

Adaptarea pe Iarbă

  Swiatek a recunoscut că adaptarea la iarbă este o provocare, dar simte că devine mai ușor cu fiecare an. Ea a spus că, dacă ar fi pierdut mai devreme la French Open, ar fi putut să petreacă mai mult timp antrenându-se pe iarbă. În ciuda acestui fapt, iubirea sa pentru zgură o face să nu renunțe la acest tip de teren. Decizia de a sări peste turneele de pregătire s-a dovedit a fi benefică, având în vedere retragerile multiple din cauza accidentărilor și bolilor în rândul jucătoarelor de top participante la Berlin Open.

  Tomasz Wiktorowski, antrenorul său, care a antrenat și pe Agnieszka Radwanska, prima jucătoare poloneză care a ajuns într-o finală de Grand Slam, aduce o experiență valoroasă. Radwanska a avut rezultate excelente pe iarbă, ceea ce sugerează că Swiatek poate beneficia de aceeași îndrumare pentru a deveni o jucătoare de succes pe toate suprafețele.

Iga Swiatek: De la Regina Zgurii la Campioană pe Iarbă?
Agnieszka Radwanska
Banner Statistici Premium xpertbet
Taguri