Type to search

Stiri Euro 2024

Euro 2024: Favoritele și Surprizele Turneului după Faza Grupelor

Avatar of Xpert Bet
Share
Banner Statistici Premium xpertbet

Anglia: Favorita Turneului

  Înainte de începerea Euro 2024, supercomputerul Opta a desemnat Anglia drept favorită pentru câștigarea competiției, iar acest statut s-a menținut și după faza grupelor. Deși echipa antrenată de Gareth Southgate a avut prestații mediocre, terminând pe primul loc în Grupa C, ei rămân favoriți cu o șansă de 20% să câștige turneul, conform simulărilor recente. Performanța lor defensivă a fost impresionantă, permițând doar 1.15 xG (expected goals) și nouă șuturi pe poartă în total împotriva Serbiei, Danemarcei și Sloveniei.

  Un alt factor cheie este poziționarea Angliei în partea mai favorabilă a tragerii la sorți pentru faza eliminatorie. Dintre celelalte șapte echipe europene de top conform clasamentului FIFA, cinci se află în cealaltă jumătate a tabloului, iar Anglia nu va întâlni echipe precum Franța, Belgia, Portugalia, Spania sau Germania până în finală. Singurele echipe puternice din partea lor sunt Olanda și Italia.

Euro 2024: Favoritele și Surprizele Turneului după Faza Grupelor
Favoritele la Euro 2024 după faza grupelor

Franța și Italia: Căderea Favoriților

  Franța, inițial a doua favorită cu o șansă de 19.1%, a scăzut la 13% după ce a terminat pe locul doi în Grupa D, în spatele Austriei. Această poziționare îi obligă să înfrunte echipe puternice precum Belgia, Portugalia și, eventual, Spania sau Germania înainte de finală. Aceasta a fost cea mai mare scădere a șanselor pentru orice națiune rămasă în competiție, conform ultimelor statistici fotbal europene.

  Italia, deși campioană en-titre, a avut o performanță dezamăgitoare în faza grupelor, având o șansă de doar 4.9% să câștige din nou Euro. Performanțele lor modeste sunt reflectate și în predicțiile supercomputerului, care le oferă șanse mai mici decât Portugaliei (12%) și Olandei (6.7%).

Euro 2024: Favoritele și Surprizele Turneului după Faza Grupelor
Naționala de fotbal a Franței

Spania și Germania: Ascensiunea Speranțelor

  Spania a fost singura echipă care a câștigat toate cele trei meciuri din grupă, într-una dintre cele mai dificile grupe, alături de Italia, Croația și Albania. Fără să primească niciun gol, Spania și-a crescut șansele la titlu de la 9.6% la 16%. Ei vor întâlni Georgia în optimi, cea mai slab clasată echipă rămasă în competiție.

  Într-un meci ale cărui ponturi Euro 2024 vor fi dezvăluite de specialiști în ponturi pariuri sportive, Germania trebuie să treacă de un test dificil împotriva Danemarcei la Dortmund, înainte de o posibilă confruntare cu Spania în sferturi. Germania nu a câștigat un meci eliminatoriu la un turneu major din 2016 și nici o națiune gazdă nu a câștigat Campionatul European din 1984. Șansele lor actuale sunt de 13%.

Euro 2024: Favoritele și Surprizele Turneului după Faza Grupelor
Naționala de fotbal a Spaniei

Austria și Echipele Surpriză

  Austria a fost marea surpriză a fazei grupelor, terminând pe primul loc în Grupa D, înaintea Franței și Olandei. Deși nu au trecut niciodată de optimi la un turneu european, șansele lor de a avansa sunt bune dacă vor învinge Turcia. Turcia, Slovacia, România, Slovenia și Georgia au toate clasamente FIFA inferioare Greciei din 2004, când echipa elenă a câștigat surprinzător turneul. Dintre acestea, Turcia are cele mai mari șanse la titlu, cu 1.8%.

Euro 2024: Favoritele și Surprizele Turneului după Faza Grupelor
Naționala de fotbal a Austriei
Banner Statistici Premium xpertbet
Taguri