Type to search

Stiri Euro 2024

Georgia Scrie Istorie: Victorie Fabuloasă împotriva Portugaliei și Calificare în Optimi la Euro 2024

Avatar of Xpert Bet
Share
Banner Statistici Premium xpertbet

Start Exploziv cu Khvicha Kvaratskhelia

  Georgia a obținut o victorie senzațională cu 2-0 împotriva Portugaliei, asigurându-și locul în optimile Euro 2024. Într-un debut incredibil de meci, Khvicha Kvaratskhelia a deschis scorul în minutul 2. Atacantul lui Napoli a pătruns în careul Portugaliei și a trimis mingea în plasă, punându-și echipa în avantaj foarte devreme. Antonio Silva de la Benfica a greșit decisiv, oferindu-i mingea lui Georges Mikautadze, care l-a găsit pe Kvaratskhelia pentru a deschide scorul.

  Cristiano Ronaldo, idolul lui Kvaratskhelia, a fost activ dar frustrat pe parcursul primei reprize. În minutul 17, Ronaldo a testat reflexele portarului gruzin cu un șut puternic din lovitură liberă. Cu toate acestea, apărarea Georgiei a rezistat, iar Ronaldo a primit un cartonaș galben în minutul 28 pentru proteste la adresa arbitrului, într-un meci ale cărui ponturi Euro 2024 au fost expuse online de specialiști în ponturi pariuri sportive.

Georgia Scrie Istorie: Victorie Fabuloasă împotriva Portugaliei și Calificare în Optimi la Euro 2024
Khvicha Kvaratskhelia

Penalty Crucial Transformat de Georges Mikautadze

  În minutul 57, Mikautadze a înscris din penalty, stabilind scorul final. După o verificare VAR, Silva a fost sancționat pentru un fault asupra lui Otar Kiteishvili, iar Mikautadze a executat impecabil. Portarul Georgiei, Giorgi Mamardashvili, a avut intervenții spectaculoase, inclusiv una pentru a bloca un șut excelent al lui Diogo Dalot, menținându-și echipa în avantaj.

  În ciuda eforturilor Portugaliei de a reveni, apărarea Georgiei a fost impenetrabilă. Mamardashvili și-a demonstrat din nou calitățile, fiind la înălțime în momentele critice ale meciului. Această victorie istorică a dus Georgia în optimile de finală, unde se vor confrunta cu Spania, una din favoritele competiției.

Georgia Scrie Istorie: Victorie Fabuloasă împotriva Portugaliei și Calificare în Optimi la Euro 2024
Portarul gruzin, Mamardashvili a avut intervenții cruciale

Performanța Individuală și Efortul de Echipa

  Khvicha Kvaratskhelia a fost eroul meciului, dar succesul Georgiei a fost rezultatul unui efort colectiv. Atacantul de la Napoli a demonstrat calitate și calm în fața porții, iar echipa lui Willy Sagnol a jucat cu determinare și disciplină. Mamardashvili și Mikautadze au fost la rândul lor remarcabili, contribuind decisiv la această victorie.

  Confirmând recentele predicții fotbal din Georgia, fiecare jucător gruzin și-a adus aportul, transformând acest meci într-o poveste de succes pentru o echipă debutantă la un turneu major. Această calificare este o realizare uriașă pentru fotbalul gruzin și un moment de mândrie națională.

Georgia Scrie Istorie: Victorie Fabuloasă împotriva Portugaliei și Calificare în Optimi la Euro 2024
Georges Mikautadze a transformat impecabil penalty-ul acordat Georgiei

Meci Incendiar în Optimi: Georgia vs. Spania

  Georgia se va întâlni cu Spania în optimile de finală, un test dificil pentru echipa lui Willy Sagnol. În același timp, Portugalia, condusă de Roberto Martinez, va încerca să-și regăsească forma împotriva Sloveniei. Deși victoria Georgiei împotriva Portugaliei a fost impresionantă, confruntarea cu Spania va fi o provocare majoră.

  Această victorie nu doar că le-a asigurat gruzinilor un loc în istorie, dar le-a oferit și încrederea necesară pentru a înfrunta adversari de calibru. Fanii așteaptă cu nerăbdare următorul meci, sperând la o altă surpriză plăcută din partea echipei lor. Tot în optimi, Portugalia va da piept cu Slovenia, echipă invincibilă într-o grupă cu Anglia, Danemarca și Serbia.

Banner Statistici Premium xpertbet
Taguri