Type to search

Stiri Euro 2024

Turcia Victorioasă în Fața Cehiei: Calificare Dramatică în Optimile Euro 2024

Avatar of Xpert Bet
Share
Banner Statistici Premium xpertbet

O Primă Repriză Plină de Tensiune și O Eliminare Controversată

  Turcia a obținut o victorie dramatică cu 2-1 împotriva Cehiei, calificându-se în optimile de finală ale Euro 2024. Cehia, care avea nevoie de o victorie pentru a se califica, a început meciul cu determinare, dar a fost rapid redusă la 10 oameni după ce Antonin Barak a primit două cartonașe galbene în decurs de numai 20 de minute. Al doilea cartonaș galben, acordat pentru un fault aparent dur, a fost considerat controversat, deoarece Barak părea să fi atins mingea înainte de contact.

  Chiar și în inferioritate numerică, Cehia a reușit să reziste până la pauză, menținând scorul 0-0. Turcia, frustrată de lipsa golurilor, și-a regăsit energia abia în repriza secundă. Prima repriză a fost marcată de tensiune și determinare, ambele echipe luptând pentru controlul jocului, dar eliminarea lui Barak a schimbat dinamica unui meci dramatic, ale cărui ponturi Euro 2024 au fost expuse online de experți ponturi pariuri sportive.

Turcia Victorioasă în Fața Cehiei: Calificare Dramatică în Optimile Euro 2024
Hakan Calhanoglu

Hakan Calhanoglu Deschide Scorul pentru Turcia

  După pauză, Turcia a revenit cu o atitudine mai agresivă. În minutul 51, Hakan Calhanoglu a depășit apărarea cehă cu un șut puternic, deschizând scorul pentru Turcia. Golul său a venit după ce Kenan Yildiz a văzut șutul său parat de portarul ceh Jindrich Stanek, care s-a și accidentat în timpul intervenției.

  Calhanoglu, mijlocașul lui Inter Milan, a transformat o oportunitate de pe partea stângă a careului într-un gol spectaculos, marcând al 19-lea său gol internațional. Turcia părea să fie în controlul jocului după acest gol, dar Cehia a continuat să lupte, conform ultimelor predicții fotbal europene.

Turcia Victorioasă în Fața Cehiei: Calificare Dramatică în Optimile Euro 2024
Tomas Soucek

Tomas Soucek Reînvie Speranțele Cehiei

  Cehia a găsit forța de a egala în minutul 66, prin Tomas Soucek. Mijlocașul lui West Ham United a înscris după un corner, revitalizând speranțele echipei sale. Soucek a profitat de o minge respinsă în urma unui șut al lui Tomas Chory, marcând primul său gol la un Campionat European, potrivit recentelor statistici fotbal europene.

  Egalarea a adus un val de energie echipei cehe și suporterilor săi, care sperau la un miracol pentru a se califica. Deși Cehia a continuat să preseze, Turcia a rămas concentrată, căutând să obțină victoria în minutele rămase ale meciului.

Turcia Victorioasă în Fața Cehiei: Calificare Dramatică în Optimile Euro 2024
Cenk Tosun a marcat golul victoriei

Cenk Tosun Devine Eroul Turciei

  În minutul 94, Cenk Tosun a adus victoria pentru Turcia cu un șut magnific. Fostul jucător al lui Everton a pătruns în careu, a șutat cu piciorul drept și a trimis mingea în colțul lung al porții adverse. Acest gol a sigilat victoria Turciei, asigurându-i locul doi în Grupa F.

  Turcia se pregătește acum pentru confruntarea din optimile de finală împotriva Austriei, o echipă surpriză care a acumulat șase puncte în grupă. În timp ce Cehia părăsește competiția cu un singur punct, Turcia privește cu încredere către următoarea etapă, visând la o calificare în sferturile de finală, unde ar putea întâlni România sau Olanda.

Banner Statistici Premium xpertbet
Taguri