Type to search

Stiri Diverse

Fotbaliștii Danezi Refuză Majorarea Salariului pentru a Sprijini Echipa Feminină a Danemarcei

Avatar of Xpert Bet
Share
Banner Statistici Premium xpertbet

Decizie Revoluționară a Fotbaliștilor Danezi

  Fotbaliștii echipei naționale masculine a Danemarcei au decis să refuze o majorare salarială pentru a avea o plată egală cu jucătoarele de la echipa feminină. Această decizie a fost anunțată de sindicatul global al jucătorilor, FIFPRO, și reflectă un pas important spre egalitatea de gen în fotbalul internațional, conform unor ponturi fotbal publicate de presa daneză.

  Sindicatul jucătorilor, Spillerforeningen, împreună cu fotbaliștii echipei masculine, au propus un plan prin care aceștia refuză o majorare salarială, asigurând astfel remunerație egală pentru ambele echipe naționale. De asemenea, o reducere de 15% a asigurării echipei masculine a permis creșterea acoperirii echipei feminine cu 50%, iar a echipei U21 masculine cu peste 40%. Noul acord de patru ani cu DBU (Asociația Daneză de Fotbal) va intra în vigoare după finalul Euro 2024, confirmând recentele predicții fotbal din Danemarca.

Fotbaliștii Danezi Refuză Majorarea Salariului pentru a Sprijini Echipa Feminină a Danemarcei
Naționala de fotbal feminin a Danemarcei

Implicarea Liderilor Echipei în Negocieri

  Michael Sahl Hansen, directorul Spillerforeningen, a declarat că echipa masculină a ales să nu ceară schimbări în condițiile din noul acord pentru a îmbunătăți condițiile echipei naționale feminine. Jucătorii au preferat să sprijine echipa feminină în loc să solicite condiții mai bune pentru ei înșiși. Planul a fost prezentat echipei de negociere, formată din Andreas Christensen, Thomas Delaney, Christian Eriksen, Pierre-Emile Hojbjerg, Simon Kjaer și Kasper Schmeichel, care au fost foarte mulțumiți de această decizie.

  Planul include, de asemenea, crearea unui clubhouse care va fi folosit de toate echipele naționale – masculine, feminine și de tineret – și un fond de dezvoltare. Fondul va fi parțial finanțat de echipa masculină atunci când se califică la Cupa Mondială sau la Europene, precum și de DBU, fiecare contribuind cu un milion de coroane daneze (143.289 USD). Jucătorii vor putea face sugestii despre cum să fie folosit fondul, inclusiv pentru crearea de facilități sau pentru sprijinirea echipelor naționale.

  Hansen a adăugat că această inițiativă arată responsabilitatea jucătorilor și dorința lor de a oferi altor echipe naționale oportunități și condiții mai bune. Fotbaliștii danezi și-au asumat un rol de lideri în promovarea egalității de gen în sport, demonstrând solidaritate și un angajament autentic față de îmbunătățirea condițiilor pentru echipa națională feminină.

Fotbaliștii Danezi Refuză Majorarea Salariului pentru a Sprijini Echipa Feminină a Danemarcei
Michael Sahl Hansen
Banner Statistici Premium xpertbet
Taguri