Type to search

Stiri Diverse

Finala Copa del Rey: Duel Incendiar pentru Trofeu între Athletic Bilbao și Mallorca

Avatar of Xpert Bet
Share
Banner Statistici Premium xpertbet

Athletic Bilbao: Istorie și Ambiție

  Sâmbătă seara, Estadio La Cartuja din Sevilla va găzdui finala Copa del Rey 2023-24, unde echipa cu 23 de titluri, Athletic Bilbao, se va confrunta cu Mallorca pentru trofeu. Athletic, al doilea cel mai de succes club din istoria competiției, are o istorie impresionantă în Copa del Rey, dar nu a ridicat trofeul din 1984, conform recentelor statistici fotbal din Spania.

  Sub comanda lui Ernesto Valverde, bascii au străbătut o cale dificilă pentru a ajunge în finala actuală, obținând victorii importante împotriva unor echipe de top precum Barcelona și Atletico Madrid. Athletic a avut o evoluție impresionantă, învingând o serie de adversari puternici pentru a ajunge în această fază a competiției. Cu toate că au suferit o înfrângere în ultimul lor meci de ligă împotriva lui Real Madrid, Athletic rămâne în lupta pentru un loc în top patru, fiind la doar două puncte în spatele lui Atletico Madrid.

Finala Copa del Rey: Duel Incendiar pentru Trofeu între Athletic Bilbao și Mallorca
Ernesto Valverde

Mallorca: O Șansă la Glorie

  Mallorca, deși nu la fel de consacrată în competiție ca Athletic, are propriul său succes în Copa del Rey, câștigând trofeul o singură dată în istorie, în 2003. Echipa se pregătește să-și încerce norocul pentru a doua oară în finala competiției, cu speranța de a obține primul trofeu major după 21 de ani, într-un meci ale cărui ponturi pariuri sunt vizibile pe site-urile specialiștilor în ponturi pariuri sportive. Ultima întâlnire între cele două protagoniste la trofeu s-a încheiat cu victoria clară a lui Bilbao, 4-0 pe San Mames.

  Cu toate că sunt sub presiune pentru a evita retrogradarea din La Liga, Mallorca își îndreaptă atenția către finala Copa del Rey, pregătindu-se să își ducă visul mai departe. Ei au avut o serie de meciuri competitive în drumul lor către finală, inclusiv o remiză impresionantă împotriva lui Real Sociedad în semifinale. Cu toate acestea, elevii lui Javier Aguirre trebuie să fie pregătiți să lupte până la fluierul final și să își demonstreze calitățile pe teren, pentru a avea șansa de a ridica trofeul.

Finala Copa del Rey: Duel Incendiar pentru Trofeu între Athletic Bilbao și Mallorca
Javier Aguirre

Formații probabile

  Athletic Bilbao:

Agirrezabala; De Marcos, Vivian, Paredes, Lekue; Prados, Vesga; I Williams, Sancet, N Williams; Guruzeta

  Mallorca:

Greif; Copete, Nastasic, Raillo; Gonzalez, Samu, Darder, D Rodriguez, Lato; Muriqi, Marin

Banner Statistici Premium xpertbet
Taguri