Type to search

Stiri Euro 2024

Eșecul Italiei la Euro 2024: Spalletti și Donnarumma Fac Evaluări Dure

Avatar of Xpert Bet
Share
Banner Statistici Premium xpertbet

Italia Eliminată de Elveția: Reflecțiile lui Spalletti

  Luciano Spalletti a recunoscut că lipsa timpului pentru pregătirea echipei a fost un factor major în performanțele slabe ale Italiei la Euro 2024. Italia a fost eliminată în optimile de finală de Elveția, suferind o înfrângere cu 2-0 la Berlin, cu goluri de la Remo Freuler și Ruben Vargas, așa cum arată ultimele statistici fotbal europene. Spalletti a subliniat că echipa nu a reușit să mențină un ritm ridicat și că lipsa de recuperare între meciuri a afectat performanțele jucătorilor.

  Spalletti a experimentat cu diferite sisteme de joc, dar în final a revenit la o apărare în patru, chiar și împotriva unei echipe elvețiene care a jucat 3-4-3. Acesta a subliniat că lipsa de viteză și intensitate a fost o problemă constantă și că echipa are nevoie de jucători cu caracteristici diferite pentru a face față cerințelor moderne ale fotbalului. Spalletti a declarat că va discuta viitorul său cu președintele FIGC, Gabriele Gravina, și că este conștient de responsabilitatea pe care o poartă ca antrenor.

Eșecul Italiei la Euro 2024: Spalletti și Donnarumma Fac Evaluări Dure
Luciano Spaletti

Probleme de Tactici și Motivație pentru Italia

  Italia a avut dificultăți majore în a controla jocul împotriva Elveției, pierzând mingea frecvent și lăsând adversarii să domine meciul. Spalletti a recunoscut că echipa nu a reușit să se adapteze la ritmul cerut și că lipsa de viteză a fost evidentă. În plus, Italia a avut dificultăți în a reacționa la presiunea ridicată a adversarilor, ceea ce a dus la pierderea balonului în mod repetat.

  De asemenea, Spalletti a menționat că timpul scurt de pregătire a fost un dezavantaj major. El a preluat echipa de la Roberto Mancini în septembrie 2023, având doar câteva zile la dispoziție pentru a lucra cu echipa înainte de meciurile cruciale de calificare. Acesta a subliniat că un număr mai mare de meciuri de pregătire ar fi ajutat echipa să se adapteze mai bine și să-și îmbunătățească performanțele.

Eșecul Italiei la Euro 2024: Spalletti și Donnarumma Fac Evaluări Dure
Dezamăgire în tabăra Italiei după eliminarea de la Euro 2024

Donnarumma și Reacția Fanilor După Eliminare

  Gianluigi Donnarumma a cerut scuze fanilor italieni după eliminarea rușinoasă de la Euro 2024, dar a fost întâmpinat cu furie de suporterii din tribune. Italia, campioana en-titre a Europei, a fost eliminată după un joc lipsit de vigoare, fiind învinsă cu 2-0 de Elveția. Donnarumma a recunoscut că echipa nu a avut curaj și calitate, și că a fost dominată pe tot parcursul unui meci ale cărui ponturi Euro 2024 au fost dezvăluite de excelenți specialiști în ponturi pariuri sportive.

  Donnarumma a subliniat că echipa a pierdut mingea prea ușor și nu a făcut pressing îndeajuns, lăsând adversarii să controleze jocul. De asemenea, el a menționat că jucătorilor italieni le-au lipsit dorința de a reacționa și de a se ajuta reciproc, ceea ce a dus la un eșec total. După meci, Donnarumma și echipa au salutat fanii, dar au fost întâmpinați cu huiduieli.

  În ciuda dezamăgirii, Donnarumma a subliniat importanța de a privi către viitor și de a învăța din această experiență dureroasă. El a menționat că există mulți jucători tineri talentați în echipă care au nevoie de timp pentru a acumula experiență, în ideea de a performa mai bine în viitor.

Eșecul Italiei la Euro 2024: Spalletti și Donnarumma Fac Evaluări Dure
Gianluigi Donnarumma
Banner Statistici Premium xpertbet
Taguri