Type to search

Stiri Euro 2024

Emoții, Răsturnări de Situație și Speranțe la Euro 2024: Un Spectacol Memorabil Oferit de Georgia

Avatar of Xpert Bet
Share
Banner Statistici Premium xpertbet

Dramatismul Fazei Grupelor și Performanțele Favoriților

  Euro 2024 ne-a adus până acum un amestec de drame, emoții și surprize neașteptate. Printre favoritele care au avansat cu dificultate se numără Anglia și Franța, în timp ce echipele mari, cum ar fi Germania, Portugalia și Spania, și-au asigurat locul în fazele eliminatorii fără mari probleme, confirmând ultimele predicții fotbal europene.

  Însă adevăratele surprize ale turneului sunt Austria și Georgia. Austria a reușit să câștige o grupă dificilă, ce a inclus echipe puternice precum Franța și Olanda, confirmându-și statutul de outsider. Însă povestea de succes a turneului este cea a Georgiei, echipă aflată la prima sa participare.

  Echipa condusă de Willy Sagnol a început campania cu o înfrângere dureroasă, 1-3, împotriva Turciei, într-un meci electrizant. A urmat un egal, 1-1, cu Cehia și o victorie impresionantă cu 2-0 în fața unei echipe „rotite” a Portugaliei. Această victorie le-a asigurat locul în optimile de finală, ale căror ponturi Euro 2024 vor fi publicate online de cei mai buni experți ponturi pariuri.

  De remarcat este faptul că echipa Georgiei nu a existat până în 1990, după destrămarea Uniunii Sovietice, și a fost admisă în FIFA abia în 1992. După 14 tentative eșuate de calificare, Georgia a reușit să ajungă la Euro 2024, iar acum se pregătește să înfrunte Spania pentru un loc în sferturi.

Emoții, Răsturnări de Situație și Speranțe la Euro 2024: Un Spectacol Memorabil Oferit de Georgia
Sagnol și Kvaratskhelia în extaz după calificarea în otimile Euro 2024

Georgia - Povestea unui Outsider și Coincidențele Istorice

  Georgia, cu Khvicha Kvaratskhelia în frunte și cu Giorgi Mamardashvili în poartă, pornește ca un mare outsider în meciul cu Spania de duminică dar, conform unor pronosticuri fotbal elaborate de specialiști, ar putea avea parte de un nou succes în Germania.

  Performanța din faza grupelor – o victorie, un egal și o înfrângere, cu patru goluri marcate și patru primite – este identică cu cea a Greciei în 2004, când au realizat cel mai mare șoc din istoria Campionatului European. Atunci, Grecia a învins Portugalia în faza grupelor, iar Georgia a reușit aceeași performanță la Euro 2024.

Emoții, Răsturnări de Situație și Speranțe la Euro 2024: Un Spectacol Memorabil Oferit de Georgia
Khvicha Kvaratskhelia în acțiune

Istoria Se Poate Repeta?

  Grecia a surprins lumea fotbalului în 2004, eliminând Franța, campioana en-titre, în sferturi, și învingând Cehia în prelungiri. Finala i-a văzut pe greci triumfând din nou împotriva Portugaliei, de data aceasta în finala competiției, pentru a realiza cea mai mare surpriză din istoria turneelor majore de fotbal.

  Drumul actual al Georgiei către finală pare la fel de improbabil, implicând potențiale întâlniri cu Spania, Germania și Franța pentru a ajunge în finala de la Berlin pe 14 iulie. Dar, așa cum nimeni nu se aștepta ca Grecia să triumfe acum 20 de ani, nici visul Georgiei nu trebuie subestimat.

Banner Statistici Premium xpertbet
Taguri