Type to search

Stiri Euro 2024

Echipa Poloniei pentru Euro 2024: Jucători Cheie și Absențe Notabile

Avatar of Xpert Bet
Share
Banner Statistici Premium xpertbet

Probierz: Selecție Provizorie pentru Euro 2024

  Michal Probierz, antrenorul Poloniei, a dezvăluit lotul preliminar de 29 de jucători pentru Euro 2024. UEFA a confirmat recent creșterea numărului de jucători din lot de la 23 la 26 pentru acest turneu, cu cel puțin trei portari incluși. Multe echipe naționale adoptă strategia de a selecta inițial un grup mai mare de jucători pentru a-i testa în meciuri amicale, înainte de a stabili lotul final.

  Vedeta incontestabilă a echipei poloneze este Robert Lewandowski, atacantul Barcelonei, care speră să-și depășească cota de 82 de goluri marcate în 148 de apariții pentru naționala sa, conform recentelor statistici fotbal din Polonia.

  În poartă, Wojciech Szczesny de la Juventus aduce lotului polonez experiență, cu cele 81 de selecții, ceilalți trei portari având doar 10 selecții împreună. În defensivă, Jan Bednarek și Bartosz Bereszynski sunt singurii jucători cu peste 50 de selecții, în timp ce Jakub Kiwior de la Arsenal promite să fie un pilon important pentru viitorul liniei defensive, așa cum arată ultimele predicții fotbal poloneze.

  Cel mai experimentat compartiment al echipei este mijlocul terenului, unde se regăsesc nouă jucători cu vârsta de 25 de ani sau peste. Kamil Grosicki, în vârstă de 35 de ani, este cel mai experimentat dintre ei, cu 93 de selecții, iar Piotr Zielinski de la Napoli este considerat mijlocașul cheie, cu 88 de selecții. Sebastian Szymanski de la Fenerbahce aduce un mare aport creativ echipei.

  În atac, Polonia are multiple opțiuni, pe lângă vedeta Lewandowski. Arkadiusz Milik, Karol Swiderski și Krzysztof Piatek au fiecare câte 10 goluri la națională, iar Adam Buksa adaugă o prezență impunătoare prin statura sa înaltă de 1,91 cm.

Echipa Poloniei pentru Euro 2024: Jucători Cheie și Absențe Notabile
Michal Probierz

Polonia: Absențe Notabile și Planuri de Pregătire

  Cea mai notabilă absență din echipa Poloniei este apărătorul Matty Cash de la Aston Villa, care a suferit o accidentare la gambă. Mijlocașul de la Legia Varșovia, Pawel Wszolek, care a participat la barajul pentru Euro 2024 împotriva Țării Galilor, nu a fost selecționat. De asemenea, tânărul jucător de bandă, Dominik Marczuk de la Jagiellonia Bialystok, care a fost convocat pentru meciurile din martie, nu a fost inclus de această dată.

  Polonia își va încheia pregătirile pentru Euro 2024 cu meciuri împotriva Ucrainei și Turciei pe 7 și 10 iunie, ambele având loc la Varșovia. Probierz va trebui să reducă lotul la 26 de jucători înainte de primul meci de Euro 2024, care va avea loc pe 16 iunie împotriva Olandei, urmat de confruntări cu Austria și Franța, ale căror ponturi Euro 2024 vor fi publicate la momentul respectiv de cei mai buni experți ponturi pariuri.

Echipa Poloniei pentru Euro 2024: Jucători Cheie și Absențe Notabile
Wojciech Szczesny

Lotul preliminar de 29 de jucători ai Poloniei pentru Euro 2024

  Portari:

Wojciech Szczesny (Juventus), Marcin Bulka (Nice), Olivier Zych (Puszcza Niepolomice), Lukasz Skorupski (Bologna)

  Apărători:

Jan Bednarek (Southampton), Bartosz Bereszynski (Empoli), Pawel Bochniewicz (Heerenveen), Jakub Kiwior (Arsenal), Bartosz Salamon (Lech Poznan), Tymoteusz Puchacz (Kaiserslautern), Pawel Dawidowicz (Hellas Verona), Sebastian Walukiewicz (Empoli)

  Mijlocași:

Przemyslaw Frankowski (Lens), Kamil Grosicki (Pogon Szczecin), Jakub Moder (Brighton), Taras Romanczuk (Jagiellonia Bialystok), Damian Szymanski (AEK), Michal Skoras (Club Brugge), Nikola Zalewski (Roma), Jakub Piotrowski (Ludogorets), Bartosz Slisz (Atlanta United), Sebastian Szymanski (Fenerbahce), Kacper Urbanski (Bologna), Piotr Zielinski (Napoli)

  Atacanți:

Adam Buksa (Antalyaspor), Arkadiusz Milik (Juventus), Robert Lewandowski (Barcelona), Krzysztof Piatek (Basaksehir), Kamil Swiderski (Hellas Verona)

Echipa Poloniei pentru Euro 2024: Jucători Cheie și Absențe Notabile
Robert Lewandowski
Banner Statistici Premium xpertbet
Taguri