Type to search

Stiri Diverse

De Ce a Eșuat Brazilia la Copa America 2024?

Avatar of Xpert Bet
Share
Banner Statistici Premium xpertbet

Început Dezamăgitor și Meciuri Greu de Gestionat

  Brazilia a intrat în Copa America 2024 cu mari așteptări, clasată a doua favorită, dar a părăsit competiția în sferturile de finală după o înfrângere dramatică la penalty-uri cu 4-2 împotriva Uruguayului. Startul turneului a fost slab pentru Selecao, cu un egal 0-0 împotriva Costa Ricăi și un alt egal 1-1 cu Columbia, în meciuri ale căror ponturi fotbal au fost publicate online.

  Singura victorie convingătoare a fost un 4-1 împotriva Paraguayului, care a marcat un punct luminos într-o campanie altfel dezamăgitoare. Antrenorul Dorival Junior, preluând echipa în ianuarie, a cerut timp și răbdare pentru a realiza o reconstrucție necesară, lipsindu-i câțiva jucători importanți din cauza formelor slabe sau a accidentărilor.

  Așa cum arătau ultimele predicții fotbal braziliene, Vinicius Junior a fost responsabil cu preluarea mantiei lăsate de Neymar, dar nu a reușit să strălucească. În meciul de deschidere împotriva Costa Ricăi, nu a reușit să înregistreze niciun șut, deși a creat trei ocazii pentru colegii săi. A marcat de două ori în victoria împotriva Paraguayului, dar suspendarea sa pentru meciul cu Uruguay a lăsat un gol mare în atacul Braziliei.

Deficiențe Tactice și Ofensivă Lipsită de Eficiență

  Brazilia a arătat o ofensivă lipsită de eficiență în absența lui Vinicius. Chiar și cu un avantaj numeric în a doua jumătate a meciului cu Uruguay, Brazilia a reușit doar șapte șuturi și a acumulat doar 0.58 xG, conform recentelor statistici fotbal ale meciului. Atacanții Raphinha, Rodrygo și tânărul Endrick nu au reușit să suplinească absența lui Vinicius, lăsând echipa fără tăișul necesar pentru a depăși o echipă organizată a Uruguayului.

  Statistica xG (expected goals) a Braziliei a arătat un total de 6.33, al cincilea cel mai mare din turneu, dar jumătate din acest total a venit dintr-un singur meci, cel împotriva Paraguayului. În restul meciurilor, Brazilia a acumulat doar 2.59 xG, cu o medie de 0.86 pe meci. Aceasta arată o lipsă de eficiență în fața porții, accentuată de două meciuri fără gol marcat.

De Ce a Eșuat Brazilia la Copa America 2024?
Vinicius Jr. a reușit o dublă în meciulcu Paraguay

Provocări Defensive și Eforturi ale Liniei de Mijloc

  Defensiv, Brazilia a fost solidă, permițând doar două goluri, dar a permis un xG de 3.24 adversarilor. Portarul Alisson a avut o prestație remarcabilă împotriva Paraguayului, cu cinci salvări, cele mai multe reușite de către un portar brazilian la Copa America de când se înregistrează astfel de date.

  La mijlocul terenului, Bruno Guimaraes și Lucas Paqueta au fost extrem de muncitori, Paqueta câștigând 12 din 15 tacklinguri, dar mijlocul terenului a devenit tot mai muncitoresc și mai puțin creativ.

De Ce a Eșuat Brazilia la Copa America 2024?
Lucas Paqueta

Promisiunea Unui Viitor Mai Bun

  Dorival Junior a cerut răbdare și sprijin pentru procesul de reconstrucție al echipei. „Suntem conștienți de dificultățile pe care le vom întâlni de-a lungul drumului, dar acesta este un proces prin care trebuie să trecem,” a declarat Dorival. Brazilia a arătat semne de promisiune, dar a părut de multe ori dezordonată, iar acest lucru cade în responsabilitatea antrenorului de a remedia.

  Scorul de cinci goluri în patru meciuri, deși un rezultat bun, a fost influențat majoritar de un singur meci. Cu toate acestea, performanța defensivă și momentele de strălucire arată că există o bază solidă pe care Dorival poate construi.

De Ce a Eșuat Brazilia la Copa America 2024?
Dorival Junior solicită răbdare
Banner Statistici Premium xpertbet
Taguri