Type to search

Stiri Euro 2024

Danemarca vs. Suedia: Derby Nordic Incendiar la Copenhaga

Avatar of Xpert Bet
Share
Banner Statistici Premium xpertbet

Danemarca Își Caută Forma Maximă pentru Euro 2024

  Danemarca se pregătește pentru Euro 2024, iar primul test vine miercuri seara pe legendarul Parken Stadium din Copenhaga, în compania Suediei. Gazdele vin cu moralul ridicat la acest meci amical, după ce au terminat pe primul loc grupa de calificare, deasupra Sloveniei, datorită golaverajului superior din meciurile directe, ale căror ponturi pariuri au fost vizibile online.

  Apărarea daneză a fost de neînvins în 2024 până acum, reușind să păstreze poarta intactă atât în ultimele meciuri din grupă cu Insulele Feroe (2-0) și Elveția (0-0), cât și în precedentele amicale. Recentele statistici fotbal sunt cu atât mai impresionante având în vedere că ultima dată când danezii au primit gol pe teren propriu într-un meci amical a fost în 2017, împotriva Germaniei.

  Christian Eriksen este piesa de bază a naționalei Danemarcei, fiind cel mai prolific marcator din lot, cu 40 de goluri marcate pentru țara sa. În schimb, antrenorul Kasper Hjulmand a decis să nu îi convoace pe Matt O’Riley, Philip Billing, Jesper Lindstrom și Martin Braithwaite, ultimul fiind titular de drept la Euro 2020.

Danemarca vs. Suedia: Derby Nordic Incendiar la Copenhaga
Kasper Hjulmand

Absentă la Euro 2024, Suedia Caută Revanșa

  Pentru Suedia, acest meci are o cu totul altă semnificație. După o campanie dezastruoasă de calificare, încheiată pe locul 3 în grupă, în spatele Austriei și Belgiei, nordicii vor lipsi de la Euro 2024 pentru prima dată din 1996. Noul selecționer, danezul Jon Dahl Tomasson, are o misiune grea de a readuce Suedia pe drumul cel bun, iar un rezultat pozitiv în Danemarca ar reprezenta un prim pas important, conform ultimelor predicții fotbal europene.

  Tomasson a debutat cu o înfrângere dură în Portugalia (2-5), dar a reușit apoi o victorie importantă contra Albaniei (1-0). Suedia are avantaj statistic în disputele cu Danemarca (46 de victorii contra 41), dar danezii au câștigat ultima întâlnire directă, un amical din noiembrie 2020, cu scorul de 2-0.

  Deși lipsită de atacantul vedetă Viktor Gyokeres, accidentat, Suedia se poate baza pe Alexander Isak de la Newcastle și pe doi jucători din Premier League, Anthony Elanga (Nottingham Forest) și Dejan Kulusevski (Tottenham Hotspur). În consecință, va fi un meci amical tensionat între Danemarca și Suedia. Își pot menține gazdele seria defensivă?

Danemarca vs. Suedia: Derby Nordic Incendiar la Copenhaga
Jon Dahl Tomasson

Formații probabile

  Danemarca:

Schmeichel; Andersen, Kjaer, Christensen; Maehle, Hojbjerg, Eriksen, Kristiansen; Skov Olsen, Hojlund, Damsgaard

  Suedia:

Olsen; Krafth, Starfelt, Lindelof, Augustinsson; Cajuste, Olsson; Kulusevski, Forsberg, Elanga; Isak

Banner Statistici Premium xpertbet
Taguri