Type to search

Stiri Euro 2024

Controversa Penalty-ului Neacordat de Arbitrul Taylor la Euro 2024: Critici din Italia

Avatar of Xpert Bet
Share
Banner Statistici Premium xpertbet

Taylor: Decizii Controversate și Critici

  Anthony Taylor, arbitru englez, a fost puternic criticat de media și fanii italieni pentru prestația sa la Euro 2024, în special pentru refuzul unui penalty clar pentru Germania împotriva Spaniei. Reputația lui Taylor în Italia era deja afectată din cauza unor decizii anterioare, cea mai notabilă fiind la finala Europa League 2023 dintre Roma și Sevilla, când a respins o cerere de penalty pentru Roma.

  Incidentul din meciul sferturilor de finală de la Euro 2024 a fost similar, Marc Cucurella părând să blocheze un șut al lui Jamal Musiala cu mâna. Media italiană a reacționat vehement, făcând comparații cu incidentul de la Roma și subliniind că „Mourinho avea dreptate” să-l insulte pe Taylor după finala Europa League.

  Experții în arbitraj de la Sky Sport Italia, RAI Sport și Tuttomercatoweb au confirmat că ar fi acordat penalty, argumentând că jucătorul spaniol Cucurella a întins brațul pentru a bloca șutul lui Musiala. Maurizio Compagnoni de la Sky Sport Italia a declarat că „hențul este atât de evident încât VAR-ul ar trebui trimis acasă drept pedeapsă, ca să nu mai vorbim de Taylor, care este incredibil de predispus la erori”.

Reacții și Comparații cu Erori Anterioare

  Compagnoni a comparat eroarea lui Taylor cu una istorică din 2010, când un gol al lui Miroslav Klose a fost anulat pentru un ofsaid imposibil la meciul Bayern Munchen – Fiorentina. Acesta a sugerat că Taylor are o problemă de concentrare inadmisibilă pentru un arbitru care arbitrează meciuri de acest nivel, ale căror ponturi bune sunt explicate de experți ponturi pariuri.

  Fostul arbitru și expert la Sky Sport Italia, Gianpaolo Calvarese, a fost de acord, menționând că gestul lui Cucurella de a intercepta mingea cu brațul întins în afara siluetei corpului său a fost evident. Pe X (Twitter), unii fani au glumit spunând că Taylor Swift (celebră cântăreață americană) ar fi făcut o treabă mai bună decât Anthony Taylor.

  Arbitrajul său a fost criticat și pentru distribuirea bizară a cartonașelor galbene, care păreau a fi acordate la întâmplare. Aceste controverse au intensificat dezbaterile despre standardele de arbitraj la turneele majore și despre necesitatea unor îmbunătățiri în utilizarea tehnologiei VAR pentru a preveni astfel de erori.

Controversa Penalty-ului Neacordat de Arbitrul Taylor la Euro 2024: Critici din Italia
Controversatul henț comis de Cucurella în propriul careu
Banner Statistici Premium xpertbet
Taguri