Type to search

Stiri Diverse

Cehia Triumfă la Campionatul Mondial de Hochei pe Gheață 2024

Avatar of Xpert Bet
Share
Banner Statistici Premium xpertbet

Finala de Aur: Victorie Cehă împotriva Elveției

  Echipa națională de hochei a Cehiei a câștigat Campionatul Mondial de Hochei pe Gheață IIHF 2024, învingând Elveția cu 2-0 într-un meci strâns disputat, desfășurat la Praga. Aceasta este prima medalie de aur a Cehiei, cucerită la acest eveniment anual din 2010 încoace.

  Portarul ceh Lukas Dostal și omologul său elvețian Leonardo Genoni au reușit să păstreze poarta intactă timp de două perioade, într-un meci ale cărui ponturi hochei au fost dezvăluite online specialiști în ponturi pariuri sportive. După victoria Suediei cu 4-2 împotriva Canadei pentru medalia de bronz, finala de aur a rămas fără goluri până în ultima perioadă.

  La jumătatea celei de-a treia perioade, vedeta NHL David Pastrnak a marcat un gol decisiv, aducând echipa Cehiei în avantaj cu 1-0. În ultimele minute ale meciului, după ce portarul elvețian Genoni a fost scos din joc, David Kampf a înscris un gol în poarta goală, stabilind scorul final de 2-0 cu 19 secunde rămase.

Cehia Triumfă la Campionatul Mondial de Hochei pe Gheață 2024
Suporterii cehi au fost în extaz

Drumul către Victorie și Performanța Echipelor

  David Pastrnak s-a alăturat echipei Cehiei târziu în turneu, după ce echipa sa de club, Boston Bruins, a fost eliminată din play-off-urile Stanley Cup. În sezonul 2023-24, Pastrnak a acumulat 110 puncte (goluri plus pase decisive), clasându-se pe locul cinci în NHL. În turul preliminar al turneului, Elveția a învins Cehia cu 2-1 după prelungiri. În cea de-a treia perioadă a finalei, părea că meciul va merge din nou în prelungiri până la golul lui Pastrnak.

  Cehia a terminat turul preliminar al turneului IIHF din acest an cu cinci victorii din șapte meciuri, pierzând doar în prelungiri împotriva Elveției și Canadei. Au învins echipa SUA în prima rundă a play-off-urilor, avansând în semifinale împotriva Suediei. În semifinale, echipa Cehiei a surprins Suedia, echipa de pe primul loc, cu o victorie clară cu 7-3, după ce Suedia a trecut neînvinsă prin turul preliminar și a obținut o victorie în prelungiri împotriva Finlandei în sferturile de finală.

  Conform ultimelor statistici hochei mondiale, Cehia a câștigat până în prezent un total de șapte medalii de aur la turneul anual IIHF, alături de alte șase câștigate ca parte a Cehoslovaciei înainte de 1993. De asemenea, au câștigat o medalie de argint ca Cehia, și încă 12 ca parte a fostei țări, Cehoslovacia.

Cehia Triumfă la Campionatul Mondial de Hochei pe Gheață 2024
David Pastrnak ridică trofeul suprem câștigat de Cehia
Banner Statistici Premium xpertbet
Taguri