Type to search

Stiri Diverse

Calificări Cupa Mondială 2026: Înfrângere Neașteptată Pentru Nigeria, Ghana și Algeria Triumfă

Avatar of Xpert Bet
Share
Banner Statistici Premium xpertbet

Înfrângere Șoc pentru Nigeria împotriva Beninului

  Nigeria a suferit o înfrângere dureroasă, 2-1, în fața Beninului, complicându-și serios șansele de calificare la Cupa Mondială 2026. Meciul, ale cărui ponturi fotbal au fost disponibile online, s-a desfășurat la Abidjan, Coasta de Fildeș, din cauza condițiilor necorespunzătoare ale stadionului din Cotonou.

  Nigeria a deschis scorul prin Raphael Onyedika în minutul 27, dar Beninul a revenit spectaculos cu goluri marcate de Jodel Dossou și Steve Mounie. Dossou a marcat după un sprint impresionant, dar s-a accidentat la hamstring și a fost nevoit să iasă de pe teren. Mounie a profitat de o apărare slabă a Nigeriei și a înscris cu o lovitură de cap liberă la colțul lung.

  Conform recentelor statistici fotbal africane, această înfrângere lasă Nigeria pe locul al treilea în Grupa C, cu doar trei puncte, în timp ce Beninul conduce cu șapte puncte. Înfrângerea este cu atât mai amară pentru Nigeria, deoarece antrenorul Beninului, Gernot Rohr, a fost demis de Nigeria cu trei ani în urmă. La finalul meciului, jucătorii Beninului l-au purtat pe umeri pe Rohr în semn de apreciere.

Calificări Cupa Mondială 2026: Înfrângere Neașteptată Pentru Nigeria, Ghana și Algeria Triumfă
Rohr, ridicat pe umerii jucătorilor din Benin

Ghana și Algeria Revin Spectaculos în Repriza Secundă

  Ghana a reușit o victorie dramatică cu 4-3 împotriva Republicii Centrafricane, datorită unui hat-trick al lui Jordan Ayew. După ce au fost conduși cu 2-1 la pauză, Ghana a revenit spectaculos în a doua repriză, cu Ayew marcând golurile decisive. Această victorie îi plasează pe ghanezi în fruntea Grupei I, cu nouă puncte, după ce au câștigat și împotriva naționalei din Mali săptămâna trecută.

  Algeria, cu goluri marcate din partea lui Houssem Aouar și Said Benrahma, a reușit să învingă Uganda cu 2-1. Deși au fost conduși cu 1-0 la pauză, algerienii au revenit în forță în a doua repriză, asigurându-și primul loc în Grupa G. Victoria a fost esențială pentru Algeria, mai ales după ce Guinea a pierdut cu 1-0 în fața Mozambicului, în urma unui penalty transformat în ultimele minute.

Egal Dramatic pentru Egipt, Botswana Obține O Victorie Importantă

  Egiptul a reușit să obțină un punct important în meciul împotriva Guineei Bissau, datorită unui gol spectaculos marcat de Mohamed Salah. Meciul s-a încheiat cu scorul de 1-1, după ce Egiptul a fost condus la pauză. Acest rezultat menține Egiptul pe primul loc în Grupa A cu un avans de patru puncte, confirmând ultimele predicții fotbal africane.

  În Grupa G, Botswana a obținut o victorie impresionantă cu 3-1 împotriva Somaliei, urcând astfel pe locul al doilea, cu șase puncte. Numai echipele câștigătoare ale celor nouă grupe africane se califică direct la Cupa Mondială 2026, iar cel mai bun loc secund al grupelor are o șansă de calificare printr-un sistem de play-off extins.

Calificări Cupa Mondială 2026: Înfrângere Neașteptată Pentru Nigeria, Ghana și Algeria Triumfă
Mo Salah în acțiune
Banner Statistici Premium xpertbet
Taguri