Type to search

Stiri Ligue 1

Bătălia pentru Promovare în Ligue 1: Rodez AF și Paris FC în Semifinalele Play-off-ului din Ligue 2

Avatar of Xpert Bet
Share

Rodez AF: Visul Promovării Istorice

  Rodez AF a încheiat sezonul regulat pe locul patru, acumulând 60 de puncte din 38 de meciuri sub conducerea antrenorului Didier Santini. Echipa a obținut un loc în play-off-uri după o victorie cu 2-0 împotriva AC Ajaccio în ultima etapă. Deși au avut dificultăți defensive, primind 51 de goluri – cel mai mare număr din primele nouă echipe din clasament – Rodez a demonstrat o tenacitate remarcabilă.

  Problemele defensive ale lui Rodez au fost agravate de accidentările unor jucători cheie precum portarul Lionel Mpasi-Nzau și fundașii Eric Vandenabeele și Joris Chougrani. Totuși, revenirea portarului Sebastien Cibois oferă gazdelor o rază de speranță într-un meci ale cărui ponturi bune sunt publicate online de experți ponturi pariuri. În atac, Andreas Hountondji și Killian Corredor au marcat împreună 26 de goluri, fiind o forță ofensivă de temut.

Bătălia pentru Promovare în Ligue 1: Rodez AF și Paris FC în Semifinalele Play-off-ului din Ligue 2
Didier Santini

Paris FC: Revenire după Decenii de Așteptare

  Paris FC, care nu a mai evoluat în Ligue 1 din sezonul 1978-79, a terminat pe locul cinci, la doar un punct în spatele lui Rodez. Conform recentelor statistici fotbal din Ligue 2, echipa lui Stephane Gilli a avut o serie impresionantă de 11 meciuri fără înfrângere între februarie și aprilie, care le-a asigurat un loc în play-off-uri. Cu toate acestea, au câștigat doar două din ultimele lor meciuri din sezonul regulat, remizând 1-1 cu Bastia în ultima etapă.

  Paris FC se confruntă cu absențe semnificative în atac, Lamine Gueye și golgheterul Pierre-Yves Hamel fiind accidentați. De asemenea, mijlocașul Ilan Kebbal, cel mai bun pasator al echipei cu 11 assisturi, este așteptat să lipsească după o accidentare la gleznă. În lipsa lui Kebbal, Alimami Gory va fi cel mai probabil responsabil de conducerea atacurilor, având șapte goluri și opt assisturi în sezonul regulat.

  Meciul de marți seară promite a fi unul intens, ambele echipe având de depășit provocări semnificative pentru a-și menține în viață visul promovării. Câștigătoarea va avea doar trei zile de odihnă înainte de a se confrunta cu Saint-Etienne în finala play-off-ului, după care va urma un baraj cu echipa de pe locul 16 din Ligue 1 pentru a decide cine va juca în prima ligă în sezonul 2024-2025.

Bătălia pentru Promovare în Ligue 1: Rodez AF și Paris FC în Semifinalele Play-off-ului din Ligue 2
Stephane Gilli

Formații probabile

  Rodez AF:

Cibois; Raux Yao, Danger, Mambo; Haag; Sylla, Rajot, Taibi, Abdallah; Corredor, Hountondji

  Paris FC:

Nkambadio; Dabila, Mbow, Kolodziejczak, Gaudin; Marchetti, Camara, Doucet; Gory; Dicko, Jabbari

Taguri